voiaje-personalizate-thumb-wide
Voiaje Personalizate

„Muzica este timp sonor”, spunea Emil Cioran. Ce poate fi mai vienez decât un concert pentru muzică de cameră scris de ...

read more

arta-a-cultura-thumb-wide
Artă & Cultură

Poţi merge către un loc pentru că vrei să-l „bifezi”, să te lauzi pentru deschiderea de orizont pe care, teoretic...

read more

destinatii-unice-thumb-wide
Destinaţii Unice

Dacă te-ai pierdut de însuţi, dacă ceea ce faci e mai departe de dorinţele tale intime ca niciodată... dacă oraşul...

read more

plecari-garantate-thumb-wide
Plecări Garantate

Dacă te-ai pierdut de însuţi, dacă ceea ce faci e mai departe de dorinţele tale intime ca niciodată... dacă oraşul...

read more

Descriere

Vă provocăm la o incursiune într-un perimetru marcat de spiritul hispano și influența culturală maură. Veți descoperi o parte din atracțiile turistice ale Portugaliei – tărâmul unde Europa întâlnește Atlanticul. De-a lungul ultimilor 3000 de ani, pe aici s-au perindat și și-au lăsat amprenta numeroase civilizaţii: fenicienii, grecii, celţii, cartaginezii, romanii şi arabii, toți având un puternic impact cultural.

Facem “doi pași” virtuali la dreapta hărții și pășim pe teritoriul Spaniei, țara fiestelor și a flamenco-ului, țara ce ni l-a dăruit pe Cervantes cu al lui Don Quijote, țara în care îi veți (re)descoperi pe El Greco, Velásquez și Picasso… Câteva dintre actualele simboluri ale sudului Spaniei - Mezquita din Cordoba, Palatul Alhambra,  Turnul Giralda și Turnul de Aur din Sevilla, sunt datorate tot influenței maure.

Marocul, a treia destinație a periplului nostru, este o țară fascinantă; e suficient să pomenim Casablanca, Marrakech, Rabat, Fez sau Tanger - câteva repere a căror rezonanță vă face să visați la palate, moschei si case somptuoase, celebrele riad-uri, care au atras ca un magnet călători, fashionistas și VIP-uri.

Călătoria aceasta va sintetiza mai mult decât un cumul de impresii turistice sau suveniruri tradiţionale; poate fi o adevărată aventură a sufletului, sau de ce nu, un vis împlinit.Perioadă tur: 06-20 APRILIE 2016

Preţ: 2725 euro / pers.Itinerariu

06 aprilie 2016 – Bucureşti –Lisabona
Sosirea grupului în Lisabona. Transfer la hotel pentru check-in, apoi tur de oraş Lisabona cu intrare la Mânăstirea Jeronimos, unul din cele mai spectaculoase monumente ale Lisabonei cu ampla ei etalare de stiluri manueline ale Portugaliei.
Cina de bun venit la un restaurant local.

07 aprilie 2016 – Lisabona – Sintra – Cascais – Estoril – Lisabona
După micul dejun la hotel se pleacă într-o excursie la Sintra unde se va vizita Palatul Naţional, cel mai bine păstrat palat regal medieval din Portugalia, înscris şi în patrimoniul mondial UNESCO. Se continuă apoi cu Cabo da Roca, cel mai vestic punct al Europei si oraşele Cascais şi Estoril. După-amiaza este liberă în Lisabona. Cina la un restaurant local.

08 aprilie 2016 – Lisabona – Evora – Sevilla
Astăzi părăsim Portugalia, nu înainte de a vizita oraşul Evora care face parte din patrimoniul mondial UNESCO şi este unul dintre oraşele înscrise pe lista celor mai vechi oraşe europene. Pe lângă monumentele Romane, oraşul impresionează şi prin elementele de arhitectură şi clădirile maure datând din secolele VIII-XII, perioadă în care această regiune a fost sub ocupaţie Arabă.
Seara ajungem în Sevilla, prima capitală a Califatului de Cordoba în Al-Andalus (Spania musulmană) şi actuala capitală a Andalusiei.
Cină şi cazare în Sevilla.

09 aprilie 2016 – Sevilla – Cordoba
Aventura noastră spaniolă începe cu un tur de oraş Sevilla în timpul căruia vom vizita Catedrala Sevilla, cea mai mare catedrală gotică din lume şi a treia biserică în ordinea dimensiunilor, după Basilica Sf. Petru din Vatican şi Basilica Aparecida din Brazilia. După turul de oraş vom pleca spre Cordoba, centrul cultural al fostului califat andalus.
Cină şi cazare în Cordoba

10 aprilie 2016 - Cordoba – Jaen
Ne începem ziua cu un tur de oraş Cordoba, în timpul căruia vom admira cele mai frumoase monumente maure şi vom vizita Mezquita (Marea Moschee/ Moscheea-Catedrală din Cordoba). Moscheea a fost construită de Umayyazii musulmani între sec. VIII – X şi după reconquista Spaniolă a devenit biserică Romano-Catolică. Rămâne însă unul dintre cele mai frumoase exemple de arhitectură islamică din lume.
După amiaza vom pleca spre Jaen, oraş al cărui nume de influenţă arabă înseamnă literal ‘răscruce de caravane’.
Cină şi cazare în Jaen.

11 aprilie 2016 – Jaen – Granada
După micul dejun vom vizita oraşul Jaen, oraş aflat la poalele Munţilor St. Catalina.
Ne vom continua apoi excursia spre Granada unde vom ajunge spre seară.
Cină cu spectacol de flamenco şi cazare în Granada .

12 aprilie 2016 – Granada – Alhambra – Fuengirola
Plecăm astăzi din Granada şi ne îndreptăm spre Alhambra, unde vom vizita palatul şi grădinile Generalife. Alhambra, pe numele ei arabesc Calat Alhambra (“fortăreaţa roşie”) a fost construită în secolul X de domnitorul Badis ben Habus şi se înalţă maiestuos la extremitatea sud-estică a oraşului Granada. Palatul este cel mai semnificativ model de arhitectură islamică berberă din Spania, iar poeţii mauri îl denumeanu “perla între smarlde”, aluzie la culoarea zidurilor acestei construcţii impresionante.
După vizită ne vom îndrepta spre Fuengirola, oraş aflat pe Costa del Sol în provincia Malaga, ce adăposteşte o frumoasă cetate maură medievală – Cetatea Sohail.
Cină şi cazare în Fuengirola.

13 aprilie 2016 – Fuengirola – Tangier
După micul dejun vom avea câteva ore timp la dispoziţie pentru a descoperi Fuengirola pe cont propriu. După prânz se va pleca spre Tangier în Maroc.
Cină şi cazare în Tangier.

14 aprilie 2016 – Tangier – Chefchaouen – Volubilis - Fez
Plecăm din Tangier spre Fez, capitala spirituală a regatului ce adăposteşte unul dintre cele mai mari oraşe vechi din întreaga lume. Pe drum, ne vom opri pentru o vizită a oraşului Chefchaouen – oraş fondat în anul 1471 de maurii care s-au refugiat în Maroc după Reconquista Spaniolă; şi a ruinelor Romane din Volubilis.
Seara vom ajunge în Fez. Cină şi cazare la hotel în Fez.

15 aprilie 2016 – Fez
Ziua de astăzi va fi dedicată descoperirii oraşului Fez. Vom vizita Palatul Regal, apoi labirintul de străzi înguste ale vechiului oraş pentru a vizita unele din cele mai vechi monumente. Oprire la Universitatea/ Moscheea Quarouiyin şi vizită la Medrassa Bou Inannia, o universitate islamică ce adăposteşte cele mai frumoase opere ale lui Menendez. Vom asista şi la ceremonia ceaiului la localnici şi vom avea ocazia să vedem cum se prepară Henna.
Cină şi cazare în Fez.

16 aprilie 2016 – Fez– Meknes – Rabat

Ne vom începe cea de a 11-a zi a periplului nostru cu o vizită a oraşului Meknes, un alt oraş imperial şi unul dintre cele mai vechi oraşe din Maroc. Ne vom opri la poarta Bab El Mansour pentru a face fotografii înainte de a continua spre Rabat, capitala Marocului.
În Rabat, vom vizita Palatul Regal (exterior), mausoleul Mohammed V unde sunt înhumati doi dintre regii Alouiti Mahomed al v-lea şi Hassan al II-lea. În aceeaşi zonă ne vom opri la monumentul reprezentativ al Rabatului – Tour Hassan şi la una dintre cele mai vechi moschei - Kasabah Oudaya.
Cină şi cazare în Rabat.

17 aprilie 2016 – Rabat – Casablanca - Marrakech
După micul dejun vom părăsi Rabatul, îndreptându-ne spre Casablanca unde vom avea un tur de oraş care va include Piata Mohamed V, cartierul Habouss, Moscheea Hassan II şi Ain Diab. Seara vom ajunge în Marrakech . Cină şi cazare la hotel.

18 aprilie 2016 – Marrakech
Ziua de astăzi va fi dedicată descoperirii oraşului Marrakech. Turul de oraş va include Moscheea al Kutubyya, al cărei minaret înalt de 77 metri este emblema oraşului, Grădinile Menara, Palatul Bahia şi Mormintele Saadite.
După amiaza vom face cunoştiinţă cu piaţa Djemaa el Fna în jurul căreia se dezvoltă oraşul vechi - un vast târg în aer liber în care se regăsesc deopotrivă turişti, vânzători ambulanţi, restaurante de familie, cântăreţi sau îmblânzitori de şerpi. Un amalgam fascinant care surprinde însăşi esenţa Marocului.
Cină şi cazare la hotel.

19 aprilie 2016 – Marrakech – Ait Ben Haddou – Ouarzazate
După micul dejun plecăm prin pasul Tizi-n'Tichka în Munţii Atlas (2260m) spre Ait Ben Haddou. Satul fortificat AïtBenhaddou a fost clasificat de către UNESCO ca fiind una dintre comorile culturale ale lumii. Acesta este împânzit cu turnuri crenelate şi clădiri decorate cu motive geometrice şi este considerat a fi una dintre cele mai frumoase sate de acest gen din Maroc. Un program de lucrări de restaurare este în prezent în curs de desfăşurare pentru a încuraja repopularea satului, care este, în prezent, locuit de doar cinci familii.
După prânz vom pleca mai departe spre
oraşul Ouarzazate, unde vom vizita Kasbah Taourirt, considerată a fi una dintre cele mai frumoase Kasbah din Maroc. Acesta constă dintr-un labirint de apartamente de lux, case simple şi turnuri crenelate, care sunt bogat decorate cu motive geometrice. Parte a satului fortificat este deschisă publicului.
Cină şi cazare în Ouarzazate.

20 aprilie 2016 – Ouarzazate – Marrakech– Bucuresti
Ne luăm astăzi rămas bun de la Maroc şi ne încheiem excursia în această parte de lume.

Cazare şi Servicii

Preţul include:

 • 14 nopţi cazare în cameră dublă cu mic dejun la hoteluri de 3 şi 4*
  • LISABONA – Hotel Real Parque 4*
  • SEVILLA – Hotel Regina 3*
  • CORDOBA – Hotel Conquistador 4*
  • JAEN – Hotel Infanta Cristina 4*
  • GRANADA – Hotel Los Angeles 4*
  • FUENGIROLA – Hotel Las Piramides 4*
  • TANGIER – Hotel Atlas Les Almohades 4*
  • FEZ – Hoel Ramada Fes 4*
  • RABAT – Hotel Belere 4*
  • MARRAKECH – Kasbah Zalagh & Spa 4*
  • OUARZAZATE – Hotel Riad Salam 4*
 • 14 mic dejunuri şi 14 cine

 • Însoţitor de grup Român & ghizi locali de limba engleză

 • Transport cu autocar cu AC pe traseul menţionat

 • Intrări la obiectivele turistice menţionate în program: Mânăstirea Jeronimo’s din Lisabona, Palatul Sintra, Catedrala Sevilla, Mezquita în Cordoba, Alhambra şi Grădinile Generalife, Merdrassa Bouanania în Fez, Ruinele Romane din Volubilis, Mausoleul Mohammed V în Rabat, Moscheea Hassan II în Casablanca, Moscheea al Kutubyya în Marrakech, Grădinile Menara, Palatul Bahia şi Mormintele Saadite, satul AïtBenhaddou, Kasbah Tourirt în OuarzazateBroşură

Broşuri:Descarcă broşura pdficon_large

Lectură recomandată:Acest site foloseste cookie-uri functionale și cookie-uri ale unor terțe părți pentru a îmbunătăți experiența ta pe acest site și a înțelege modul în care utilizatorii interacționează cu conținutul nostru. Continuând să navighezi pe acest site îți oferi acordul pentru utilizarea acestor cookies. To find out more about the cookies we use and how to delete them, see our privacy policy.

I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk