voiaje-personalizate-thumb-wide
Voiaje Personalizate

„Muzica este timp sonor”, spunea Emil Cioran. Ce poate fi mai vienez decât un concert pentru muzică de cameră scris de ...

read more

arta-a-cultura-thumb-wide
Artă & Cultură

Poţi merge către un loc pentru că vrei să-l „bifezi”, să te lauzi pentru deschiderea de orizont pe care, teoretic...

read more

destinatii-unice-thumb-wide
Destinaţii Unice

Dacă te-ai pierdut de însuţi, dacă ceea ce faci e mai departe de dorinţele tale intime ca niciodată... dacă oraşul...

read more

plecari-garantate-thumb-wide
Plecări Garantate

Dacă te-ai pierdut de însuţi, dacă ceea ce faci e mai departe de dorinţele tale intime ca niciodată... dacă oraşul...

read more

Descriere

China şi Hong Kong. Ieri, azi, mâine

Cincisprezece zile ne stau la dispoziţie pentru un voiaj în care vom străbate cam... 40 de veacuri, vom afla ce au lăsat în urmă vreo 30 de dinastii, vom simţi pulsul celei mai noi şi mai dinamice provincii de sub drapel chinez.

Deşi zorii civilizaţiei chineze s-au ivit prin anul 6000 î.Hr, pentru europeni China a rămas vreme de secole o enigmă. Un tărâm închis, misterios, guvernat de principii la fel de misterioase, cu arhitectură somputoasă, opere de artă sublime, ritualuri bizare, demografie strict controlată, sistem economic hiper centralizat. Vestul a dat buzna oarecum recent şi a început să se familiarizeze atât cu aspectele specifice în preluări moderne: feng shui, taiji, medicină tradiţională, bucătărie exotică, dar mai ales cu imensa zestre culturală şi spirituală a acestei ţări cât un continent.

Vom explora o felie din istoria ei profundă, populată de personaje stranii, tirani nemiloşi, prinţese incredibil de frumoase – dar şi ţărani şi pescari incredibil de săraci – de savanţi ale căror descoperiri ştiinţifice au revoluţionat cursul umanităţii. Din Grădina Zeiţei de jad, Muntele Peşterii vrăjite, Marele Zid, Oraşul Interzis, cazemata mută a Armatei de Teracotă, Templul Paradisului, Dealul Brocartului împădurit şi din alte locuri de poveşti străvechi cu denumiri metaforice vom merge pe cursul istoriei până în viitor, în decorul SF din cosmopolitul, pragmaticul şi freneticul Hong Kong.

Aşadar, puneţi-vă în agenda de toamnă această expediţie unică prin ţara celor mai spectaculoase contraste.

Plecări în fiecare luni, din martie până în noiembrie.

2950 euro / pers.
* zborul international nu este inclus

grup 2- 5 pax fara zborurile internaţionale

Itinerariu

Click pe hartă pentru mărire ->
 Ziua 1:  Beijing
Astăzi avem primul contact cu o cultură radical diferită. Tragem aer în piept pentru imersiunea în Beijing, un splendid microcosmos al Chinei de azi, un „depozit al sufletului naţiunii". De aici radiază acum puterea politică, de aici s-a decis soarta Chinei din timpuri imemoriale. Eclectism arhitectural, structură urbană deopotrivă riguroasă şi haotică, capitala contrastelor suprinde atât prin clădirile şi monumentele gri cu alură comunistă cât şi prin perenul tradiţionalism din pieţele sale. Zgârie-nori şi ganguri, chimonouri şi ţinute business, McDonald's şi tarabe şi, peste toate, potop de biciclete.

Ziua 2:  Beijing – Oraşul interzis
Un labirint misterios şi măreţ, poate cea mai grandioasă comoară a chinezilor. Un adăpost de 32 de hectare pentru împăraţii dinastiilor Ming şi Qing, unde altădată nu aveau permisiunea să păşească decât curtenii şi nobilii. Supunându-se principiilor geomanciei şi doctrinei feng-shui, Oraşul Interzis sugerează prin monumentalitate superioritatea imperială, distantă şi inaccesibilă poporului. Roşul purpuriu al pavilioanelor, valurile unduitoare ale acoperişurilor aurite, toate cele 9000 de încăperi şi 800 de clădiri poartă amprenta arhitecturii imperiale chineze. Incendiat de manciurieni în sec al XVII-lea, prădat de japonezi în 1949, aproape dezmembrat în timpul intoxicării Revoluţiei Culturale, Oraşul Interzis este oarecum pandantul pe orizontală al uriaşelor catedrale din Occident; un ansamblu armonios de care cu greu ne despărţim pentru a vizita şi Templul Paradisului, Piaţa Tianamen şi Palatul de Vară. Prânzul va fi şi el un prim contact cu universul culinar tipic chinezesc. După amiază asistăm la un show Kung fu, iar seara ne delectăm simţurile la cină cu un meniu tradiţional din care nu lipseşte o raţă Peking.

Ziua 3 (duminică): Beijing – Marele Zid Chinezesc
Năzuinţă colosală? Nebunie temerară? Născocire inutilă sau inginerie splendidă? Oricum ar fi catalogat, nu poţi avea decât respect faţă de Marele Zid, una dintre cele şapte minuni ale lumii, început în sec VII î.Hr. Este mai degrabă o articulaţie de metereze, cu turnuri de observaţie şi sisteme iluminare pentru alertarea capitalei, ce încalecă ţara de la marea din est până dincolo de Deşertul Gobi. „Longevitatea" celor peste 6000 km de piatră şi lut a făcut obiectul a zeci de ani de cercetări ştiinţifice. Se pare că secretul rezistenţei stă în ingeniosul amestec al mortarului cu zeamă de orez. Părăsim acest monument şerpuitor pe creste de deal, simbol al sentimentului istoric de vulnerabilitate a ţării, şi pornim spre Palatul de Vară. Evident, după o astfel de incursiune un prânz chinezesc e binevenit. Pe drumul de întoarcere facem popas la situl olimpic, pentru a-l „mitralia" cu aparatele de fotografiat.


Ziua 4: Beijing – Xi'an
O ţesătură de alei înguste, străduţe pitoreşti, curţi, magazine de suveniruri, biciclete, biciclete, peste tot biciclete, mâncare tradiţională şi mirosuri intese de mirodenii, tablouri tradiţionale, statuete, chimonouri, plimbări cu ricşa, rumoare lingvistică de nedescifrat – cam aşa se poate descrie un hutong, tip de cartier din ce în ce mai rar întâlnit în metropole, dar conservat pe alocuri ca un memento cultural urban. După amiază zburăm la Xi'an, unde vom fi preluaţi şi transferaţi la hotel. (Aşa-i că deja ni se pare fermecătoare, dar firească politeţea copleşitoare a gazdelor, de la şofer până la recepţioneră şi cameristă? Şi e abia începutul...)

Ziua 5:  Xi'an
Facem ochi devreme, căci astăzi avem întâlnire cu aproape 10000 de soldaţi. Dar mai întâi străbatem venerabilul şi eternul oraş Xi'an, ale cărui origini se pierd în mitologie. A fost capitală naţională pentru 11 dinastii. Oraş invincibil şi înfloritor, era punctul de pornire pe îmbelşugatul Drum al Mătăsii, dar şi o filieră a numeroaselor religii pe care soseau dinspre Occident – parfumul islamului pigmentează şi azi comunitatea musulmană a oraşului, creştinătatea a găsit aici adăpost, în schimb budismul a pătruns în India tot prin Xi'an.
În 1974, ţăranii care săpau un puţ aveau să semneze în cartea istoriei naţionale o pagină colosală: Armata Războinilor de Teracotă a fost trezită din somnul ordonat de Qin Shi Huangdi, primul împărat chinez. El a unificat şi a dat numele Chinei, a iniţiat megalo-proiecte de construcţii (Marele Zid), a standardizat moneda şi unităţile de măsură; un conducător bun, dar excentric. Şi-a dorit ca după moarte să fie păzit de soldaţi din teracotă, în mărime naturală, echipaţi şi înarmaţi conform rangului, fiecare cu fizionomie şi expresie unică. Este vizitabilă doar o parte a uriaşei necropole păzite de eterna gardă imperială; putem să ne imaginăm, conform legendei, că mormântul propriu-zis ar avea tavanul bătut cu pietre preţioase şi că râuri de mercur ar curge prin el. Părăsim Armata Războinilor de Teracotă cu un sentiment de respect copleşitor faţă de anvergura acestui proiect. Continuăm plimbarea cu o vizită la Pagoda Raţei Sălbatice şi în preajma zidul oraşului, după care ne domolim senzaţiile şi emoţiile cu o cină Tang.

Ziua 6:  Xi'An - Chongqing
Ne pregătim pentru zborul spre Chongqing, oraşul aflat pe malurile celui mai mare lac artificial din lume, la capătul Barajului Celor Trei Defileuri – proiectat pentru a diminua pericolul unor inundaţii devastatoare în Bazinul Yangtze. După prânz vizităm Grădina Zoologică Panda, iar seara ne îmbarcăm şi pornim în croazieră.

Ziua 7 & 8:  Croazieră pe Yangtze
Zi întreagă de voiaj cu ambarcaţiunea pe Yangtze, fluviul cel mai lung din China. Porneşte ca un firicel din Munţii Tanggulashan, se umflă printre platourile tibetane, plonjează viguros în provincia Yunnan, îţi pierde tăria în Bazinul Sichuan şi, după 5600km, îşi varsă apele în Marea Chinei de Est. Avem parte de grandoare şi spectacol, de cortine imense de rocă oglindite în râu, piscuri învelite în ceaţă, stânci cu forme fanteziste, temple bizare, urme ale aşezărilor-fantomă din care au fost strămutaţi un milion de oameni odată cu creşterea nivelului apelor.

Ziua 9:  Shanghai
Debarcăm, ne facem ordine în bagaje şi în gânduri. După masa de prânz vom zbura spre destinaţia următoare, sofisticatul Shanghai, „Parisul Estului", „Perla Orientului". Arhitectură modernă într-un stil unic desprinsă parcă din filmele SF, zgârie-nori şi trenuri ce folosesc levitaţia magnetică. Metropola – hibrid strălucitor al culturii occidentale şi orientale – e o metaforă vie pentru bogăţie, decadenţă, eleganţă, corupţie, modernitate, snobism, unde poţi afla cele mai mari salarii, cele mai scumpe proprietăţi imobiliare, cele mai înalte clădiri din China. E cel mai important centru comercial, cultural, fincanciar şi industrial. Socialism chinezesc melanjat cu un capitalism ca la carte.

Ziua 10:  Shanghai
După atâtea lecţii de istorie şi impresii din natură din zilele trecute, profităm de destinaţia asta urbană şi ne dedicăm – trup, suflet şi portofel – shoppingului. Şi nu oriunde, ci pe una dintre cele mai aglomerate străzi comerciale din lume: Calea Nanjing. Când buzunarele dau semne de epuizare, redevenim turişti vizitatori. Mergem la Grădina Yu şi în Centrul Financiar Internaţional. După cină asistăm la un incredibil show acrobatic.

Ziua 11: Shanghai - Guilin
De ce am ajuns aici? Pentru că regiunea e considerată un etalon universal pentru frumuseţea naturală. Faimos pentru vârfurile calcaroase ale colinelor abrupte, cu copaci pitici învăluiţi în ceaţă şi mângâiaţi de viţa de vie, Guilinul ne va lăsa şi o puternică amintire olfactivă, căci e „îmbibat" în valuri de scorţişoară. După prânz, vizităm Peştera Fluierului din trestie (un incredibil labirint cavernos), urcăm Dealul Brocartului Împăturit şi fotografiem o ciudăţenie geologică: Dealul Trompei de elefant.

Ziua 12: Guilin
Vom fi purtaţi câteva ore pe undele legănătoare ale râului Li. Dumbrăvi de bambus, sate mute, plute de salvare, fenomene carstice, munţi tociţi şi alte rezultate ale miracolului orogenezei, vârfuri vechi din calcar muiate în catifeaua pădurilor, peşteri ascunse şi lunci senine – toate cu denumiri poetice, fantastice, pe care le vom consemna cu duioşie în jurnalul de călătorie în acest răpitor peisaj de basm. Un popas în bazarul din Yangshuo – un alt colţ legendar al Chinei, plin de cafenele, turişti, poeţi, muzicieni, visători ambulanţi (cam ca noi) – ne va completa colecţia de suveniruri.

Ziua 13:  Guilin – Hong Kong
Aterizăm în Hong Kong. Toţi ştim câte ceva despre zona asta de doar 300km pătraţi, în care sunt înghesuiţi peste 7 milioane de oameni, a cărei retrocedare către China e încă subiect de polemici economice. Vom întâlni o metropolă înţesată, fremătătoare, zgomotoasă şi energică, aflată într-o grabă teribilă. Un oraş plin de culoare şi de viaţă, ce îmbină perfect colonialismul britanic, miresmele asiatice şi dinamismul modern. Deşi împânzit cu zgârie-nori, oraşul îşi păstrează personalitatea tradiţională, cu pieţele de noapte şi pieţele de alimente, unde pot fi întâlnite unele dintre cele mai bizare specialităţi culinare.

Ziua 14:  Hong Kong
Astăzi facem un tur al insulei, cu oprire la Vârful Victoria. Poposim la Aberdeen – fost rai al contrabandiştilor şi piraţilor, alungaţi de Marina colonială, şi unde pescarii fructelor de mare locuiesc încă în cămine plutoare, dotate cu tot confortul modern (dar şi cu hamuri special ancorate pentru copiii, să nu alunece peste bord). Repulse Bay, pe vremuri locul preferat al elitei, găzduieşte cea mai lungă şi mai apreciată plajă din Insula Hong Kong. În duminicile de vară, aici poţi număra (în fine, nu-i poţi număra, ci doar aprecia) vreo 30.000 de hongkonghezi evadaţi din caniculă. Şi tot aici vom fotografia complexul de apartamente proiectat după reguli feng shui; curbele armonioase ale unuia dintre blocuri are un decupaj pe vreo 7 nivele, orificiu prin care dragonul de pe dealuri poate veni să bea apă din golf, după spusele maestrului care i-a ghidat pe arhitecţi.

Ziua 15: Părăsim Hong Kong-ul având în memorie acest frumos exemplu de armonie a tehnicii moderne şi ştiinţelor ancestrale, a contrastului benefic dintre vechi şi nou, tema călătoriei pe care o încheiem chiar azi. Contrast nu înseamnă contradicţie – bun subiect de meditaţie de-a lungul zborului spre casă...

Cazare şi Servicii


HOTELURI:

Beijing - Hotel Joycity 4*
Xian - Hotel Grand New World 4*
Croazieră - Chinese Victoria 4 *
Shanghai - Hotel Equatorial 4*
Guilin - Hotel Guilin Park 4*
Hong Kong - Hotel Regal Kowloon 4*

MESE:

- 12 mic dejunuri
- 11 prânzuri
- 5 cine


VIZITE:

Beijing: Oraşul Interzis (UNESCO), Templul Raiului (UNESCO), Piaţa Tianmen, Palatul de Vară (UNESCO), Marele Zid (UNESCO), situl Olympic;
Xi'an: Soldaţii din Teracotă (UNESCO), Pagoda raţei sălbatice şi zidul oraşului;
Chongqing: Grădina Zoologică Panda;
Shanghai: Calea Nanjing, Gradina Yu şi Centrul Financiar International;
Guilin: râul Li, Bazarul Yangshuo;
Hong Kong: Vârful Victoria, satul de pescari Aberdeen şi Repulse Bay.

TRANSPORT:

Ziua 04 - zbor Beijing – Xian
Ziua 06 - zbor Xian – Chongqing
Ziua 07 & 08 - croazieră pe râul Yangtze
Ziua 09 - zbor Yichang – Shanghai
Ziua 11 - zbor Shanghai – Guilin
Ziua 13 - zbor Guilin – Hong Kong

VARIANTĂ HOTELURI 5*

Beijing - Hotel Double Tree by Hilton sau similarXian - Hotel Grand Noble sau similar
Croazieră - Hotel American Victoria Series sau similar
Shanghai - Hotel Renaissance Shanghai Zhongshan Park sau similar
Guilin - Hotel Guilin Shangrila sau similar
Hong Kong - Hotel Regal sau similar

Supliment 5*:
490 euro/pers

 

  

Broşură

Broşuri:

china

Descarcă broşura pdficon_large

Lectură recomandată:15 octombrie 2010
Zbor spre Beijing. După cazarea la hotel, vom ieşi la o plimbare agale, ca să ne putem obişnui cu aerul asiatic.

16 octombrie 2010

Astăzi mergem să vedem Oraşul Interzis, casa de 720.000 mp a unui şir de 24 de împăraţi ai Chinei: 980 clădiri, 8700 de camere, grădini impresionante. Apoi vizităm Piaţa Tienanmen. Clădirea care a dat numele pieţei, „Poarta Păcii Cereşti”, a fost construită în 1420, în timpul dinastiei Ming. Vom face un tur amplu, ne vom fotografia în faţa mausoleului Mao Ze Dong, cu statuia Eroilor şi Marea Sală a Poporului. După cină programul nostru va mai include un show acrobatic.

17 octombrie 2010

După micul dejun zburăm spre Xian. Capitala provinciei Shaanxi,

Xian era punctul terminus al Drumului Mătăsii.  Vom ajunge la Marelui Zid după o călătorie de maxim 45 de minute cu maşina. Vom gâfâi încercând să atingem una dintre cele mai înalte culmi

ale zidului, nu de alta, dar priveliştea este  fantastică. Păşim pe una dintre cele mai cunoscute

construcţii din lume, desăvârşire de neegalat, zid care după ultimul calcul depăşeşte 11.000 de km.


18 octombrie 2010

Astăzi vom vizita armata de teracotă a primului împărat al Chinei. Figurinele sunt , se spune, copia 1:1 a întregii armate: 8000 de personaje, peste 100 de care, 400 de cai şi 300 de cavaleri. După ce ne vom bucura de imagine şi vom face evident sute de poze, vom pleca spre Zidul Oraşului, construit în 194 î.Hr. După acest popas, ne vom îndrepta spre a III-a ţintă, respectiv Wild Goose Pagoda. Una dintre cele mai înalte pagode budiste, a fost terminată în 704, în timpul dinastiei Tang. Unul dintre rolurile importante al pagodei, a fost păstrarea aici a statuilor budiste aduse din India de către Xuanzang.

19 octombrie 2010

Ne îndreptăm spre Xining situat în partea de est a provinciei Qinghai. Oraşul cu o istorie de 2100 de ani, a reprezentat un important centru comercial în coridorul Hexi, calea spre Tibet. Recuperat de la tibetani în 1104, sub dinastia Song, Xining (pacea din vest), a dobândit şi o importanţă religioasă, odată cu dezvoltarea budismului tibetan (lamaismul), pornit în secolul 7 d Hr. Vom vizita o moschee locală, vom servi masa la un restaurant şi ne vom simţi şi mai aproape de Tibet.
Pornim cu trenul spre Lhasa într-o aventură de 24 de ore la înălţimi de peste 4000 m. Pentru o aclimatizare mai bună vă este sugerată neconsumarea băuturilor alcoolice şi nici  fumatul, deşi garnitura va avea un vagon restaurant. La o cotă maximă de 4950 m, peisajele vor fi covârşitoare.

20 octombrie 2010

Lhasa : Ziua de astăzi este lipsită de activităţi. Timp liber pentru aclimatizare.

21 octombrie 2010

Vizităm Palatul Potala -- casa celor 14 Dalai Lama. Infrastuctura e în construcţie, iar colonia tibetană de 3 milioane de suflete, împrăştiată pe un teritoriu de 1,4 milioane kmp, trăieşte făcând minimum 100.000 de mătănii în viaţă sperând la o reîncarnare mai bună şi o următoare viaţă mult mai prosperă. Textul „din motive politice, Dalai Lama nu poate ocupa tronul său din Palatul Potala” ne va fi înfăţişat la vizitarea sălii. Ţintele noastre de azi vor mai fi templul Jokhang, strada şi piaţa Barkhor şi un spital local. După Potala ne vom îndrepta spre Jokhang. Templul a fost construit de regele Sogsten Gampo pentru a celebra căsătoria sa cu prinţesa Wencheng, în 605 d Hr.
Vremea în Lhasa este călduţă în timpul zilei, seara însă temperatura scade în jurul a 10 grade. Suntem la 3700 m altitudine, iar de mâine vom începe urcuşul.
22 octombrie 2010

Mergem la reşedinţa de vară a tuturor Dalai Lama după cel de-al VII- lea. „Parcul bijuterie” – aşa cum se traduce Norbulingka oferă arhitectura pălăriilor-galbene, cea mai celebră sectă (sunt 4 în total, însă Lamaismul este cea mai cunoscută). Calmul şi liniştea ne învăluie paşii îndreptându-ne spre muzeul tibetan şi, mai apoi, spre mănăstirea Sera – una dintre cele 3 mari universităţi monahale Gelukpa. Sera (în tibetană „trandafiri sălbatici”) a fost construită în 1419 de Jamchen Chojey discipolul lui Thsong Khapa şi găzduia 5000 de călugări în 1959. Însă, după revoluţia culturală tibetană şi ocupaţia chineză, numărul acestora a scăzut simţitor, astăzi numărând doar câteva sute.

23 octombrie 2010

Ne îndreptăm spre Shigatse. Trebuie să ştiţi că pentru fiecare oraş străbătut după Lhasa trebuie obţinut un permis special de călătorie. Veţi fi surprinşi să vedeţi autostrăzi impecabile, construite de chinezi la peste 4000 m altitudine. În Shigatse vom arunca o privire asupra unuia dintre cele mai mari lacuri, Yamdrok (621 kmp). După acest popas ne îndreptăm spre mănăstirea Palkhor, lăcaş de cult clădit în 1427. Este un templu budist tipic, cu o combinaţie de stupa şi templu, considerat ca reprezentant real al stilului mănăstirilor budiste construite între secolele 13 şi 15 în Tibet.


24 octombrie 2010

Plecăm spre Tingri, traseu de foc, cu 3 ore distanţă de mers până la base-camp Everest, la 5300 m altitudine. De aici vom începe urcarea : 5 ore de mers infernal pe un drum off-road la peste 5000 m, la bordul Land Cruiserelor. Ajunşi în oraşul-bază pentru aventurierii escaladărilor cu ţinta Everest, după ce ne vom caza, vom încerca să vizităm mănăstirea Tashilhunpo. Tingri adună câteva sute de suflete, se află la 50 de km de graniţa cu Nepalul şi e cunoscut ca locaţie cu o privelişte absolută asupra munţilor de jur-împrejur: Makalu, Lhotse şi Everest.


25 octombrie 2010

Turme de iaci, cârduri de copii care vin/pleacă de la şcoală, păstori şi un peisaj ireal. Coborâm prin pasul Nyalam, iar timp de 2 ore, trecem de la 5000 m la 2700, până în pasul Kodari. Cu Himalaya în faţă, “la vitta e bella”, iar Zhangmu ne aşteaptă cu braţele deschise.
26 octombrie 2010

Vom traversa graniţa nepaleză pe jos. Trecem peste un pod care susţine miile de traficanţi de frontieră, printr-o forfotă de nedescris, dar de fotografiat. Ape cristaline ce se prăvălesc de pe versanţi şi privelişti covârşitoare ne sunt alături în drumul nostru spre Dhulkiel. Suntem transferaţi spre Dwarika.
27 octombrie 2010

Vom pleca spre Kathmandu, unde suntem aşteptaţi să vizităm oraşul Bhadgaon, al treilea ca mărime din Kathmandu, odinioară capitala Nepalului. Vizităm templul Pashuaptinath închinat lui Shiva, zeu hindus, cât şi stupa Boudhanath. După prânz, mai avem de bifat un tur al oraşului Kathmandu şi al Templului Maimuţelor, Swayambhunath. Noaptea ne prinde adăpostiţi la hotelul Yak and Yeti, sub adăpostul celor 5 stele confortabile.

28 octombrie 2010

Astăzi zburăm peste munţii Himalaya spre Bhutan. La sosire vom fi aşteptaţi de ghidul nostru şi transferaţi către Thimphu. După masa de prânz vizităm memorialul regelui Chorten, surprinzând forfota şi rugile continue, însoţite de rularea celebrelor tambururi. Ne mai oprim la Tashichho Dzong, mănăstire budistă şi fortăreaţă nordică a oraşului. Această construcţie e centrul guvernului şi religiei, reprezentând tronul şi sediul monarhului Je Khenpo sau Chief Abbot. Seara vom face o plimbare în jurul oraşului Thimphu.29 octombrie 2010

Pornim spre obiectivele turistice ale văii Thimphu: Librăria Naţională, Institutul Zorig Chusum şi Muzeul Textilelor, o mărturie fascinantă a culturii materialelor Buthaneze şi a celor 13 arte şi meşteşuguri.
Apoi vom conduce spre pasul Dochu-La (3088 m). Spre seară ajungem în Punakha.

30 octombrie 2010

Vizităm Punakha Dzong, unul dintre centrele administrative ale Bhutanului (fiind 20 în total), fosta capitală şi sediul guvernului până în 1955. Distrus în timp de incendii şi cutremure, oraşul a fost reconstruit integral de noul rege. Plecăm spre Wangduephodrang unde vizităm piaţa locală. Districtul Wangduephodrang este renumit pentru produsele sale din bambus, ardezie şi sculpturi în piatră. După prânz plecăm spre Paro, în drum oprindu-ne să vizităm Simtokha Dzong.

31 octombrie 2010

O luăm agale, la pas, într-o plimbare de 5 ore! Poteca ne duce spre mănăstirea Taktsang, una dintre cele mai cunoscute mănăstiri Bhutaneze, construită pe un pisc la 900 m înălţime. Se spune că Guru Ripnoche a sosit aici pentru meditaţie, călare pe un tigru, de unde denumirea locului “Tiger’s Nest”. Locaţia a fost recunoscută ca fiind cel mai sacru loc după vizita oferită de Shabdrung Ngawang Namgyal (unificatorul Bhutanului) în 1646. De atunci fiecare bhutanez e aşteptat măcar odată în viaţă să viziteze mănăstirea. Spre după-amiază ne îndreptăm spre Ta Dzong, unde intrăm în Muzeul Naţional.

1 noiembrie 2010.

Îmbarcarea spre ţară.

Acest site foloseste cookie-uri functionale și cookie-uri ale unor terțe părți pentru a îmbunătăți experiența ta pe acest site și a înțelege modul în care utilizatorii interacționează cu conținutul nostru. Continuând să navighezi pe acest site îți oferi acordul pentru utilizarea acestor cookies. To find out more about the cookies we use and how to delete them, see our privacy policy.

I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk