voiaje-personalizate-thumb-wide
Voiaje Personalizate

„Muzica este timp sonor”, spunea Emil Cioran. Ce poate fi mai vienez decât un concert pentru muzică de cameră scris de ...

read more

arta-a-cultura-thumb-wide
Artă & Cultură

Poţi merge către un loc pentru că vrei să-l „bifezi”, să te lauzi pentru deschiderea de orizont pe care, teoretic...

read more

destinatii-unice-thumb-wide
Destinaţii Unice

Dacă te-ai pierdut de însuţi, dacă ceea ce faci e mai departe de dorinţele tale intime ca niciodată... dacă oraşul...

read more

plecari-garantate-thumb-wide
Plecări Garantate

Dacă te-ai pierdut de însuţi, dacă ceea ce faci e mai departe de dorinţele tale intime ca niciodată... dacă oraşul...

read more

Descriere

Junglă. Savană. Cimpanzei şi gorile, rinoceri albi şi okapi. Lavă împietrită pe cratere uriaşe. Apusuri de soare ireale, răsărituri glorioase. Peisaje ameţitoare şi amuţitoare.
Dacă pe agenda dumneavoastră de călător pătimaş apar toate cele de mai sus, destinaţia unde le puteţi „bifa" este, în toamna aceasta, Congo. E a doua ţară ca mărime şi a patra ca populaţie din Africa, şi cea mai mare ţară „oficial" francofonă. Dar nu pentru conversation mergem în Republica Democrată Congo, ci pentru alte aspecte pasionante.
Cu cea mai amplă biodiversitate de pe continent, Congo găzduieşte în cele cinci parcuri naţionale – aflate pe lista World Heritage Sites –, specii rare, endemice. Este singurul din lume unde trăieşte în libertate specia de primate bonobo care, pe lângă cimpanzei, conform teoriei evoluţioniste, sunt cele mai apropiate rude vii ale noastre.
Cultura congoleză este oglinda vie a alte diversităţi, cea a sutelor de grupuri etnice care – în ciuda schimbărilor aduse de colonialism, a luptei pentru independenţă, stagnărilor din era Mobutu şi celor două recente războaie –, şi-au păstrat individualitatea, obiceiurile şi tradiţiile locale.
Iar arta comunităţilor locale este absolut remarcabila – deşi europenilor le-au luat vreo câteva decenii să o remarce. Coşuri, covoare, ceramică, obiecte din cupri şi fier şi, mai presus de toate, sculptura în lemn a cărei descoperire a influenţat modernismul unor Braque, Matisse, Picasso – cel care ţinea permanent în atelierul său mostre de artă africană. Cubismul s-a născut bazinul fluviului Kasai!
Aşadar, o incursiune în universul congolez se va solda cu experienţe inedite în peisaje sălbatice dar şi cu achiziţii artistice la fel de inspirate.
Ca întotdeauna, ne asumăm faptul că, la întoarcere, veţi „reproşa" Agenţiei Atlantic Tour că circuitul acesta a fost prea frumos, prea intens, că aţi umplut prea repede cardurile cu mii de fotografii! E OK, suntem obişnuiţi.

Itinerariu

Click pe hartă pentru mărire ->
  

Ziua 1: Facem transferul la Kampala City pentru prima noapte în Uganda. Dacă timpul ne permite, vizităm Bulange (Parlamentul Regal din Buganda) şi Lacul Kabaka.

Ziua 2: Transfer la Kasese.  După micul dejun, călătorim de-a lungul autostrăzii Mubende Fort până la Parcul Naţional Mt.Rwenzori (UNESCO) pentru drumeţia din ziua următoare, preţ de 5-6 ore cu maşina. Pe drum, vom vizita un sit istoric – fie în Mityana, fie în Mubende

Ziua 3: Drumeţia începe de la sediul parcului naţional. Dimineaţă, mergem tot cu maşina în Ibanda, la centrul pentru Serviciile Montane Rwenzori din Nyakalengija, pentru a obţine echipamentul necesar excursiilor. Este posibil să avem opţiunea de a alege ghizii şi hamalii. Pornim pe primul tronson, de la Nyakalengija la Cabana Nyabitaba, ce poate dura 5-7 ore.

Ziua 4: De la Nyabitaba (2.652 m) la Cabana John Matte (3.505 m).  Străbatem traseul de la cabana Nyabitaba către Podul Kurt Shaffer, trecerm râurile Bujuku şi Mubuku. Din acest punct, drumul este abrupt şi alunecos. Continuăm ascensiunea până la Cabana John Matte pentru cină şi binevenita odihnă nocturnă, după această drumeţie ce poate dura 7 ore. 

Ziua 5: Cabana John Matte – Cabana Bujuku (3.962 m). Traversăm Râul Bujuku şi intrăm în Mlaştina Bigo, apoi străbatem un mic deşert până la Lacul Bujuku – de unde se deschide o panoramă spre Mt. Baker şi Speke, la nord. Urmăm traseul până la Cabana Bujuku ; această excursie poate dura 3-5 ore, la capătul cărora vom avea parte de cină şi cazare la cabană. 

Ziua 6: Cabana Bujuku – Cabana Elena (4.430 m). Destinaţia este Scott Elliot – Elena Hut; este punctul final al circuitului central şi punctul de plecare pentru ascensiunea pe Vârful Margherita sau Muntele Stanley. Urmăm circuitul central prin zona alpină de vegetaţie montană până la lacurile vulcanice şi ne oprim la cabana Kitandara Lake pentru cină şi cazare. 

Ziua 7: Cabana Kitandara (4.023 m) – Magherita. Coborâm de la Kitandara, având vârful Margarita (5,119 m) la nord şi Republica Democrată Congo spre vest. În zilele senine, veţi vedea teritoriul şi faimoasele pădurile tropicale din Congo. Coborâm până la cabana Guy Yeoman pentru cină şi cazare. 

Ziua 8: Cabana Nyabitaba – Nyakalengija. Coborâm din nou, spre cabana Nyabitaba, lucru ce poate dura 5 ore.

Ziua 9: Coborâre la Kasese . De la cabana Nyabitaba, mergem tot la vale, spre Nyakalengija, preţ de 2-3 ore.  Vom merge apoi cu maşina la Parcul Naţional Queen Elizabeth. Vom face o excursie pe canalul Kazinga, pentru o experienţă unică: vom avea prilejul să vedem o mare varietate de animale, printre care hipopotami, elefanţi, bivoli-solitar şi multe specii de păsări care se opresc să bea apă. 

Ziua 10: Transfer la Kisoro . După micul dejun, şoferul ne va conduce în oraşul Kisoro, unde vom lua prânzul. La sosirea la hotel, avem parte de duş fierbinte şi tot timpul la dispoziţie să ne relaxăm. Asta pentru că ne pregătim sufleteşte pentru altă întâlnire inedită de mâine: gorilele!

Ziua 11: Pe urmele gorilelor în Parcul Naţional Virunga (UNESCO). Plecare dimineaţa devreme pentru o experienţă unică: urmărirea gorilelor de munte din Parcul Naţional Virungadin Congo. După o informare din partea autorităţilor parcului, pornim în drumeţia prin pădurea tropicală în căutarea habitatului familiei de gorile Kibirizi, cel mai numeros grup din acest parc, alcătuit din 30 de gorile adulţe. Particularitatea acestei familii este dată de locuinţa lor: peştera. Petrecem aproape o oră alături de interesantele primate, le observăm comportamentul, le fotografiem. Apoi, mergem la Goma

Ziua 12: Ascensiune pe Vulcanul Nyiragongo (3175m). Excursia va dura aproximativ 4-5 ore . Ne plimbăm printr-o pădure tropicală impresionantă, din loc în loc avem parte de imaginea fisurii datorate erupţiei de lavă, la tabăra din vârf. Petrecem restul serii bucurându-ne de priveliştea craterului şi a lavei scurse şi pietrificate de dedesubt, iar noaptea într-un adăpost la marginea craterului.

Ziua 13: Coborâre de la Vulcanul Nyiragongo. După micul dejun, o luăm la vale de pe Nyiragongo, întâlnind la tot pasul efectele erupţiei. Ne odihnim în timp ce ne pregătim pentru transferul către Gisenyi pentru izvoarele termale. 

Ziua 14: Petrecem suficient timp la izvoarele termale, cât să le fotografiem şi să ne încălzim bine, luăm masa de prânz în Kigali, apoi facem transferul către aeroport.

  

Cazare şi Servicii

 Hoteluri

Kampala: Lake Victoria Serena Resort 
Kasese: Hotel Margherita 
Cabana Nyabitaba
Cabana John Matte
Cabana Bujuku
Cabana Elena
Cabana Kitandara
Kasese: Mweya Safari Lodge 
Kisoro: Hotel Travellers Rest sau Hotel Tourist
Goma: Hotel Ihusi 
Kivu: Hotel Kivu Serena 

Servicii incluse:

- transport asigurat de jeepuri 4x4
- cazarea şi mesele
- prânzul în timpul croazierei de pe canalul Kazinga Nyirangongo
- taxele de hiking
- hamali
- ghizi în limba engleză
- cazarea şi mesele din timpul safariului
- transferurile de la şi până la aeroport
- turul de oraş

 

Nu sunt incluse:

- zborul internaţional
- bacşişurile
- băuturile
- taxele de viză
- orice alte servicii nespecificate şi cheltuielile personale


Broşură

Broşuri:

rwenzori

Descarcă broşura pdficon_large

Lectură recomandată:

Ziua 1: Lusaka

După un zbor de noapte veţi ajunge în Lusaka puţin înainte de prânz. Veţi avea restul zilei la dispoziţie pentru a vă odihni.

 

Ziua 2: Dealurile Bumi

Un avion de mici dimensiuni vă va purta astăzi spre Dealurile Bumi pe malul lacului Kariba. Prânzul va fi servit la Bumi Hills Safari Lodge, locul unde veţi fi cazaţi pentru următoarele două zile. Spre seară veţi avea ocazia să descoperiţi flora şi fauna din zona lacului Kariba pornind de la Bumi Hills Safari Lodge.

 

Ziua 3: Dealurile Bumi

După micul dejun puteţi alege să mergeţi la pescuit, să porniţi într-un foto-safari, să priviţi păsările sau să vă relaxaţi în minunatul spa al cabanei ce vă găzduieşte.

 

Ziua 4: Livingstone – Victoria Falls

Astăzi aventura africană continuă cu zborul spre Livingstone. De la aeroport veţi fi transferaţi pe insula Livingstone, locul din care Dr. David Livingstone vedea pentru prima oară Mosi-oa-Tunya (Fumul care tună), asa cum este numită cascada Victoria în limba Lozi. De aici veţi avea cea mai frumoasă privelişte cu cascada Victoria şi tot aici veţi servi prânzul. Seara veţi ajunge în gara din Victoria Falls pentru a vă îmbarca în trenul Shongololo, ce vă va duce spre Soweto, în Africa de Sud.

 

Ziua 5 : Turul Cascadei Victoria

Dacă în ziua precedenta aţi văzut cascada Victoria de pe Insula Livingstone, astăzi veţi avea o zi întreagă pentru a descoperi cascadele ce alcătuiesc cea mai mare perdea continuă de apă curgătoare din Lume, având o lăţime de 1708 m şi o înălţime de 92 m. Norul de picături ce rezultă din căderea apei se ridică la până 500m şi este vizibil de la 70 km depărtare. Datorită lăţimii impresionante a cascadei, de-a lungul acesteia sunt amenajate locuri speciale de unde turiştii pot admira cum şuvoaiele de apă se sparg în cădere şi stropesc Pădurea Topicală. Aceasta din urmă este în sine o adevărată atracţie, o multitudine din arborii de aici precum: smochinul, mahonul, abanosul etc sunt marcaţi cu grijă pentru a putea fi cu uşurinţă identificaţi. Pentru doritorii de suveniruri, în zonă se găsesc multe magazine meşteşugăreşti.

 

Ziua 6: Parcul Naţional Chobe

O călătorie de 70 km vă aduce la graniţa cu Botswana, de unde, pătrundeţi în inima faimosului Parc Naţional Chobe. Un safari cu jeepurile printre animale şi o plimbare cu vaporul pe râul Chobe sunt principalele atracţii ale zilei. Trenul staţionează în Victoria Falls peste noapte.

 

 

 

 

 

 

 

Ziua 7: De-a lungul Cascadei spre Livingstone

Veţi traversa astăzi Râul Zambezi iar prima oprire va fi pe partea Zambiană a cascadei înainte de a purcede spre Livingstone, oraş ce poartă numele vizionarului scoţian, David Livingstone, cunoscut pentru adevăratul său nesaţ pentru explorare şi pentru dorinţa sa de a deschide porţile Africii pentru întreaga lume.

Existenţa Cascadei era evident ştiută de triburile locale. Când Livingstone a auzit de la localnici de “Mosi-oa-Tunya”, a ţinut neapărat să ajungă acolo. Pe 16 Noiembrie 1855 a ajuns în locul pe care acum îl numim Insula Livingstone, şi de aici s-a strecurat spre culmea prăpastiei pentru a vedea pentru prima dată spectacolul cascadei. Înainte de a ajunge la Cabana Waterfront pentru prânz, veţi descoperi Muzeul Livingstone. Ultima vizită a acestei zile este Cheiul 5, pentru o vedere magnifică asupra râului Zambezi. Trenul pleacă în direcţia Dete după cină.

Ziua 8: Parcul Naţional Hwange

Primul Parc Naţional din Zimbabwe, renumit pentru populaţia de lei constituie cea mai mare zonă de faună sălbatică a ţării unde se pot identifica o varietate de specii de animale şi de păsări. Acoperind 1 462 000 hectare, se poate afirma cu aproximaţie că atinge suprafaţa Belgiei. După o dimineaţă de safari şi un prânz la Cabana Sable Valley veţi avea posibilitatea să vă relaxaţi la piscină , pentru ca pe seară să continuaţi cu un foto-safari. Trenul porneşte seara spre Bulawayo.

 

Ziua 9: Dealurile Matabo şi Muzeul Căii Ferate

Matobo înseamnă “capetele pleşuve” şi constituie poate cea mai potrivită descriere a peisajului dramatic al dealurilor şi al bucăţilor de granit din zonă. Astăzi, trecem pe la mormântul lui Cecil John Rhodes, cel care a dat numele său Rhodeziei - vechea denumire a statului Zimbabwe. Continuăm cu o vizită în Peştera Bushman şi cu un tur al Muzeului de Istorie Naturală. Înainte de îmbarcarea în tren facem o vizită şi la Muzeul Căii ferate.

 

Ziua 10: Parcul Antilopei

Ziua de astăzi este dedicată unei singure atracţii şi anume: plimbarea cu lei prin Parcul Antilopelor. Această activitate durează în jur de o oră şi jumătate şi reprezintă o excepţională oportunitate de a învăţa lucruri interesante despre ‘regele animalelor’. Proiectul iniţiat de organizaţia ALERT (African Lion Environmental Research Trust) are ca scop reintegrarea în sălbăticie a puilor de leu născuţi în captivitate. Leii care vă vor acompania în plimbare au vârste cuprinse între 3 şi 15 luni. Aici leii nu poartă nici zgardă, nici lesă şi explorează liberi împrejurimile. Dacă veţi avea noroc veţi putea urmări un leu la vânătoare. În tabără veţi avea posibilitatea ca timp de 20 minute să înteracţionaţi cu pui de leu.

După prânzul din Parcul Antilopei, turiştii care sunt pasionaţi de armată şi aviaţie vor pleca spre oraşul Gweru pentru a vizita Muzeul Militar.

Seara, aveţi ocazia să vedeţi Şcoala Primară din Somabhula. Elevii şi profesorii de aici vă vor fi pregătit un spectacol şi vă aşteaptă cu braţele deschise. Trenul pleacă apoi mai departe spre Bannockburn.

 

Ziua 11: Cel mai mare monument din Africa, la Sud de Piramide

Localizată la marginea de sud est a platoului central, fosta capitală a Regatului Zimbabwe – Great Zimbabwe, este cel mai mare monument pre-colonial African după Piramidele Egiptene.

Vă veţi putea plimba printre ruinele oraşului antic al poporului Rozwi, descoperind modul lor de viaţă şi felul în care aceştia extrăgeau aurul şi argintul care ulterior erau scoase din Africa de către negustorii Arabi şi Portughezi. Fabule Magice precum povestea Minelor Regelui Solomon îşi regăsesc aici originile. După masa de prânz veţi străbate celebrul deal de granit al oraşului pentru a ajunge în Rutenga. De aici trenul îşi continuă drumul pe Podul Beit de unde veţi trecem graniţa în Africa de Sud.

 

Ziua 12: O zi petrecută în tren

Aceasta este o zi de relaxare în timp ce trenul străbate provinciile rurale: Limpopo, Gauteng şi Mpumalanga. Trenul se opreşte în Nelspruit, Capitala Provinciei Mpumalanga, unde vă veţi petrece noaptea pentru ca mai apoi, dis de dimineaţă, să porniţi pe Ruta Panoramică a Africii de Sud.

 

Ziua 13: Ruta Panoramică

Vizitaţi satul Pilgrim’s Rest, un muzeu viu ce a fost declarat Monument Naţional. În anul 1873 aici a fost descoperit aur, fapt ce a atras 1500 de căutători. Astăzi, multe dintre casele restaurate ale minerilor servesc drept magazine. De-a lungul drumului abrupt regăsiţi Canionul Râului Blyde, un chei având o lăţime de 26 km şi o adâncime de 800m. Puteţi observa cele trei gigantice spirale ce par să crească din peretele îndepărtat al Canionului. Prin ‘Fereastra lui Dumnezeu’ priviţi spre Lowveld, unde miresmele subtile ale regiunii de jos se înalţă pentru a se uni cu vânturile răcoroase ale Highveldului.

 

Ziua 14: Parcul Naţional Kruger

Renumitul Parc Naţional Kruger oferă o experienţă unică în ceea ce priveşte viaţa în sălbăticie. Cele 2 milioane de hectare ale sale sunt inegalabile prin diversitatea speciilor, parcul fiind un lider mondial în ceea ce priveşte tehnicile avansate ale managementului de mediu. 336 de specii de arbori, 49 de specii de peşti, 34 de specii de amfibieni, 114 specii de reptile, 507 de specii de păsări şi 147 de specii de mamifere îşi află aici căminul. Safariul va fi efectuat cu automobile echipate cu aer condiţionat.

 

Ziua 15: Mpumalanga

Mpumalanga este o provincie de o frumuseţe naturală, al cărei nume înseamnă “Tărâmul Soarelui Răsare”. Nelspruit este considerată poarta către Provincia Mpumalanga.

Climatul său subtropical şi abundenţa solară alcătuiesc baza propice de începere a explorărilor. Terenul fertil a oferit condiţiile necesare pentru producerea de citrice şi de fructe tropicale

(mango, banane, avocado, macadamia şi nuci pecan) fapt ce a transformat provincia într-un centru comercial al zonei. Grădina Botanică Lowveld din apropierea oraşului prezintă o colecţie rară de specii de plante şi găzduieşte prima pădure tropicală antropică. Prânzul îl veţi servi la Riverside Mall. După amiază, simţurile vă vor fi expuse Africii primitive cu o vizită a Peşterilor Sudwala şi a Parcului de Dinozauri.

Vă întoarceţi în tren în Komatipoort şi vp veşi continua drumul spre Maputo în Mozambic.

 

Ziua 16: Maputo

Capitala Mozambicului delectează cu un fascinat mix de cultură şi clădiri ce poartă amprenta tradiţiilor africane, portugheze şi coloniilor timpurii. Oraşul se legănă pe nişte ritmuri nemaiîntâlnite în întreaga Africă, lucru ce vă va oferi ocazia să experimentaţi adevărata ospitalitate Africană. Vechi biserici catolice stau alături de moschei şi fortăreţe, conace Victoriene şi multe alte clădiri din era baigonilor. Ziua aceasta este de voie, iar trenul va rămâne aici peste noapte.

 

Ziua 17: Tur de Maputo

După un mic dejun frugal, veţi porni într-un tur de oraş ce vă va duce la piaţa municipală şi vechea Fortaleza; catedrala catolică, centrul civic, memorialul Louis Trichardt, statuia Samora Machel, grădina botanică Jardim Tunduru şi Casa do Ferro. Cel mai cunoscut reper al oraşului este Hotelul Polana, construit în 1920, exteriorul şi decorurile sale impresionând de fiecare dată. Din grădina acestuia se poate zări insula Xefina. În continuare veţi vizita o galerie de artă unde mobila şi sculpturile sunt făcute din arme AK47.

Mergeţi apoi spre Costa do Sol. Aici vă veţi putea odihni în timp ce savuraţi o băutură rece. După prânz vă îmbarcaţi în tren, serviţi ceaiul de la ora cinci şi porniţi în ritmuri de rock’n’roll spre graniţa Africii de Sud.

 

Ziua 18: Micul Regat al Swazilandului

Acest regat acoperă doar 17 000 de km pătraţi, ceea ce îl clasează pe locul al doilea în topul celor mai mici state din Africa. Astăzi veţi afla cum este viaţa în cel mai mic Regat African, veţi putea admira Valea Ezulwini şi râul Komati, pentru a vă delecta mai apoi simţurile cu abundenţa de culori, textile, şi produse meşteşugăreşti din Piaţa Swazi. Spre seară trenul pleacă spre Johannesburg.

 

Ziua 19: Pretoria – Johannesburg – Soweto

Gauteng este centrul puterii economice al Africii de Sud şi găzduieşte unele dintre cele mai măreţe oraşe ale Africii. Numele provinciei derivă din Sotho “Loc al Aurului”, denumire propice întrucât bogăţia locului se datorează întrutotul acestui metal preţios. Trenul staţionează în Soweto peste noapte.

 

Ziua 20: Johannesburg – Cape Town

Veţi zbura astăzi spre Cape Town unde vă veţi petrece ziua cu un minunat tur de oraş. Aveţi apoi timp pentru a cumpăra ultimele suveniruri şi pentru a vă pregăti pentru zborul spre casă.

 

Ziua 21: Cape Town – zbor spre casă

Acest site foloseste cookie-uri functionale și cookie-uri ale unor terțe părți pentru a îmbunătăți experiența ta pe acest site și a înțelege modul în care utilizatorii interacționează cu conținutul nostru. Continuând să navighezi pe acest site îți oferi acordul pentru utilizarea acestor cookies. To find out more about the cookies we use and how to delete them, see our privacy policy.

I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk