voiaje-personalizate-thumb-wide
Voiaje Personalizate

„Muzica este timp sonor”, spunea Emil Cioran. Ce poate fi mai vienez decât un concert pentru muzică de cameră scris de ...

read more

arta-a-cultura-thumb-wide
Artă & Cultură

Poţi merge către un loc pentru că vrei să-l „bifezi”, să te lauzi pentru deschiderea de orizont pe care, teoretic...

read more

destinatii-unice-thumb-wide
Destinaţii Unice

Dacă te-ai pierdut de însuţi, dacă ceea ce faci e mai departe de dorinţele tale intime ca niciodată... dacă oraşul...

read more

plecari-garantate-thumb-wide
Plecări Garantate

Dacă te-ai pierdut de însuţi, dacă ceea ce faci e mai departe de dorinţele tale intime ca niciodată... dacă oraşul...

read more

Descriere

 

Noua Zeelandă, Noua Utopia

Poate unii vor considera acest titlul drept o comparaţie forţată, de dragul metaforei. Însă, odată ce începem să ne documentăm despre ţara insulară de la antipozi, similitudinea cu Ţara Ideală pare atât de firească. Peisajele de o frumuseţe ireală, majestuos de calmă, clima generoasă şi oamenii mai senini ca oriunde te fac să crezi că trăieşti într-o atmosferă de o armonie fără cusur. Acolo, iarba e mai verde, cerul mai albastru, munţii ţâşnesc mai impetuos, râurile curg mai vesel printre magnolii-gigant şi ferigi uriaşe.

Să punem la socoteală şi multiculturalitatea, ridicată la rang de politică de stat, şi respectul pentru natură – literă de lege, la propriu, pentru  neozeelandezii a căror ţară e o sumă de rezervaţii şi parcuri naturale protejate... Toate acestea fac din cei doar 3,8 milioane de locuitori ai Noii Zeelande o naţiune al cărei mod de viaţă ar trebui nu doar preluat, ci predat în şcoli.

Vă invităm aşadar să vedem cam cum arată o ţară perfectă.

Itinerariu

Click pe hartă pentru mărire ->
 Ziua 1 – Sosire în Auckland, "Oraşul Velelor", unde veţi fi întâmpinaţi de ghidul dumneavoastră şi transferaţi la hotel.

 Ziua 2 – Auckland
În această dimineaţă, veţi porni într-un tur orientativ de oraş – cu climatul său subtropic, parcurile întinse şi insulele golfului Hauraki, Aucklandul este combinaţia perfectă între .... iar portul se numără printre cele mai frumoase porturi din lume. În timpul turului de oraş vă veţi plimba prin port, veţi asista la o demonstraţie de cultură Maori, apoi veţi vizita Muzeul Auckland, unde veţi putea admira artefacte din insulele Pacificului de Sud şi comori Maori. Muzeul din Auckland adăposteşte cea mai valoroasă colecţie de Maori Taonga (Comori Maori) din lume.
Veţi fi apoi transferaţi înapoi la hotel şi veţi avea seara la dispoziţie.

 Ziua 3 – Auckland – Waitomo – Rotorua
După micul dejun, plecaţi spre Waitomo (călătoria durează aproximativ 2 ore şi jumătate). În Waitomo veţi vizita faimoasele peşteri Glow-Worm, al căror tur va include şi o plimbare cu barca prin grotă.
După acest tur vă veţi îndrepta spre Rotorua – inima culturii Maori, zonă cunoscută pentru activitatea geotermală.

 Ziua 4 – Rotorua
Ziua de astăzi este dedicată explorării zonei Rotorua. Veţi vizita mai întâi Parcul Rainbow Springs, apoi Muzeul de Artă şi Istorie Rotorua unde veţi afla istoria acestei regiuni fascinante. După prânz veţi vizita Institutul de Arte şi Meserii Maori şi Valea Termală Te Puia, pentru ca seara să vă întoarceţi la hotel în Rotorua.

 Ziua 5 – Rotorua
Veţi avea o zi la dispoziţie pentru a descoperi zona pe cont propriu sau pentru a alege una dintre activităţile opţionale pe care vi le sugerăm:
 • zbor cu elicopterul deasupra Muntelui Tarawera şi Insulei White
 • Spa Polynezian – piscine termale
 • excursie în satul Te Wairoa
 • experienţă culturală indigenă în satul Maori Mitai
 • excursie în valea vulcanică Waimangu şi croazieră pe lacul Rotomahana
 • peştera Orakei Korako şi parcul termal

Ziua 6 – Rotorua – Queenstown
În această dimineaţă veţi fi transferaţi spre aeroportul din Rotorua pentru zborul spre Queenstown. Odată ajunşi, veţi porni într-un tur care vă va duce în Arrowtown, un oraş minier istoric unde veţi vizita muzeul Lakes District. Vă veţi continua turul cu o scurtă oprire la podul Kawarau – primul pod de bungy jumping, înainte de a fi transferaţi la hotel.

Ziua 7 – Milford Sound
După micul dejun veţi pleca spre Milford Sound, una dintre cele mai spectaculoase regiuni ale Noii Zeelande, acolo unde vă veţi îmbarca pe un vas de croazieră ce vă va purta prin fiord până în Marea Tasmaniei.
Vă veţi întoarce apoi în Queenstown la bordul unui avion de mici dimensiuni (aceste zboruri durează 40 de minute şi depind de condiţiile atmosferice).

Ziua 8 – Queenstown
Aveţi o zi la dispoziţie în Queenstown pentru a vă plimba prin oraş, pentru a cumpăra ultimele suveniruri înainte de zborul spre casă, sau de ce nu, pentru a alege una dintre activităţile opţionale pe care vi le sugerăm:
 • vizitaţi câteva dintre podgoriile din zonă, podgorii pentru care zona viticolă Central Otago este renumită
 • plimbare cu balonul cu aer cald, deaspura oraşului
 • excursie în Parcul Naţional Routeburn
 • vizitare a locurilor în care a fost filmată pelicula 'Stăpânul Inelelor'

Ziua 9 – Queenstown - Wellington

Astăzi veţi fi transferaţi la aeroport pentru zborul spre Wellington, capitala Noi Zeelande numită după Arthur Wellesley, primul Duce de Wellington învingător în bătălia de la Waterloo. Odată ajunşi veţi fi transferaţi la hotelul dumneavostră şi veţi avea timp la dispoziţie pentru a descoperi oraşul pe cont propriu.

Ziua 10 – Wellington
- zbor spre casă
  

Cazare şi Servicii

 Hoteluri:
 • Auckland: Pullman 5*
 • Rotorua: Novotel Rotorua Lakeside 4*
 • Queenstown: Sofitel Queenstown Hotel and Spa 5*

  Mese
  • 9 mic dejunuri, un prânz

  Vizite

  • Auckland: Muzeul Auckland şi demonstraţie Maori
  • Waitomo: peşterile Glow-Worm
  • Rotorua: Muzeul Rotorua; Valea Termala Te Puia şi Institutul Maori de Arte şi Meserii
  • Milford Sound: Croazieră în Fiordul Milford Sound, inclusiv zbor panoramic

  Broşură

  Broşuri:  Descarcă broşura pdficon_large

  Lectură recomandată:

  Ziua 1: Lusaka

  După un zbor de noapte veţi ajunge în Lusaka puţin înainte de prânz. Veţi avea restul zilei la dispoziţie pentru a vă odihni.

   

  Ziua 2: Dealurile Bumi

  Un avion de mici dimensiuni vă va purta astăzi spre Dealurile Bumi pe malul lacului Kariba. Prânzul va fi servit la Bumi Hills Safari Lodge, locul unde veţi fi cazaţi pentru următoarele două zile. Spre seară veţi avea ocazia să descoperiţi flora şi fauna din zona lacului Kariba pornind de la Bumi Hills Safari Lodge.

   

  Ziua 3: Dealurile Bumi

  După micul dejun puteţi alege să mergeţi la pescuit, să porniţi într-un foto-safari, să priviţi păsările sau să vă relaxaţi în minunatul spa al cabanei ce vă găzduieşte.

   

  Ziua 4: Livingstone – Victoria Falls

  Astăzi aventura africană continuă cu zborul spre Livingstone. De la aeroport veţi fi transferaţi pe insula Livingstone, locul din care Dr. David Livingstone vedea pentru prima oară Mosi-oa-Tunya (Fumul care tună), asa cum este numită cascada Victoria în limba Lozi. De aici veţi avea cea mai frumoasă privelişte cu cascada Victoria şi tot aici veţi servi prânzul. Seara veţi ajunge în gara din Victoria Falls pentru a vă îmbarca în trenul Shongololo, ce vă va duce spre Soweto, în Africa de Sud.

   

  Ziua 5 : Turul Cascadei Victoria

  Dacă în ziua precedenta aţi văzut cascada Victoria de pe Insula Livingstone, astăzi veţi avea o zi întreagă pentru a descoperi cascadele ce alcătuiesc cea mai mare perdea continuă de apă curgătoare din Lume, având o lăţime de 1708 m şi o înălţime de 92 m. Norul de picături ce rezultă din căderea apei se ridică la până 500m şi este vizibil de la 70 km depărtare. Datorită lăţimii impresionante a cascadei, de-a lungul acesteia sunt amenajate locuri speciale de unde turiştii pot admira cum şuvoaiele de apă se sparg în cădere şi stropesc Pădurea Topicală. Aceasta din urmă este în sine o adevărată atracţie, o multitudine din arborii de aici precum: smochinul, mahonul, abanosul etc sunt marcaţi cu grijă pentru a putea fi cu uşurinţă identificaţi. Pentru doritorii de suveniruri, în zonă se găsesc multe magazine meşteşugăreşti.

   

  Ziua 6: Parcul Naţional Chobe

  O călătorie de 70 km vă aduce la graniţa cu Botswana, de unde, pătrundeţi în inima faimosului Parc Naţional Chobe. Un safari cu jeepurile printre animale şi o plimbare cu vaporul pe râul Chobe sunt principalele atracţii ale zilei. Trenul staţionează în Victoria Falls peste noapte.

   

   

   

   

   

   

   

  Ziua 7: De-a lungul Cascadei spre Livingstone

  Veţi traversa astăzi Râul Zambezi iar prima oprire va fi pe partea Zambiană a cascadei înainte de a purcede spre Livingstone, oraş ce poartă numele vizionarului scoţian, David Livingstone, cunoscut pentru adevăratul său nesaţ pentru explorare şi pentru dorinţa sa de a deschide porţile Africii pentru întreaga lume.

  Existenţa Cascadei era evident ştiută de triburile locale. Când Livingstone a auzit de la localnici de “Mosi-oa-Tunya”, a ţinut neapărat să ajungă acolo. Pe 16 Noiembrie 1855 a ajuns în locul pe care acum îl numim Insula Livingstone, şi de aici s-a strecurat spre culmea prăpastiei pentru a vedea pentru prima dată spectacolul cascadei. Înainte de a ajunge la Cabana Waterfront pentru prânz, veţi descoperi Muzeul Livingstone. Ultima vizită a acestei zile este Cheiul 5, pentru o vedere magnifică asupra râului Zambezi. Trenul pleacă în direcţia Dete după cină.

  Ziua 8: Parcul Naţional Hwange

  Primul Parc Naţional din Zimbabwe, renumit pentru populaţia de lei constituie cea mai mare zonă de faună sălbatică a ţării unde se pot identifica o varietate de specii de animale şi de păsări. Acoperind 1 462 000 hectare, se poate afirma cu aproximaţie că atinge suprafaţa Belgiei. După o dimineaţă de safari şi un prânz la Cabana Sable Valley veţi avea posibilitatea să vă relaxaţi la piscină , pentru ca pe seară să continuaţi cu un foto-safari. Trenul porneşte seara spre Bulawayo.

   

  Ziua 9: Dealurile Matabo şi Muzeul Căii Ferate

  Matobo înseamnă “capetele pleşuve” şi constituie poate cea mai potrivită descriere a peisajului dramatic al dealurilor şi al bucăţilor de granit din zonă. Astăzi, trecem pe la mormântul lui Cecil John Rhodes, cel care a dat numele său Rhodeziei - vechea denumire a statului Zimbabwe. Continuăm cu o vizită în Peştera Bushman şi cu un tur al Muzeului de Istorie Naturală. Înainte de îmbarcarea în tren facem o vizită şi la Muzeul Căii ferate.

   

  Ziua 10: Parcul Antilopei

  Ziua de astăzi este dedicată unei singure atracţii şi anume: plimbarea cu lei prin Parcul Antilopelor. Această activitate durează în jur de o oră şi jumătate şi reprezintă o excepţională oportunitate de a învăţa lucruri interesante despre ‘regele animalelor’. Proiectul iniţiat de organizaţia ALERT (African Lion Environmental Research Trust) are ca scop reintegrarea în sălbăticie a puilor de leu născuţi în captivitate. Leii care vă vor acompania în plimbare au vârste cuprinse între 3 şi 15 luni. Aici leii nu poartă nici zgardă, nici lesă şi explorează liberi împrejurimile. Dacă veţi avea noroc veţi putea urmări un leu la vânătoare. În tabără veţi avea posibilitatea ca timp de 20 minute să înteracţionaţi cu pui de leu.

  După prânzul din Parcul Antilopei, turiştii care sunt pasionaţi de armată şi aviaţie vor pleca spre oraşul Gweru pentru a vizita Muzeul Militar.

  Seara, aveţi ocazia să vedeţi Şcoala Primară din Somabhula. Elevii şi profesorii de aici vă vor fi pregătit un spectacol şi vă aşteaptă cu braţele deschise. Trenul pleacă apoi mai departe spre Bannockburn.

   

  Ziua 11: Cel mai mare monument din Africa, la Sud de Piramide

  Localizată la marginea de sud est a platoului central, fosta capitală a Regatului Zimbabwe – Great Zimbabwe, este cel mai mare monument pre-colonial African după Piramidele Egiptene.

  Vă veţi putea plimba printre ruinele oraşului antic al poporului Rozwi, descoperind modul lor de viaţă şi felul în care aceştia extrăgeau aurul şi argintul care ulterior erau scoase din Africa de către negustorii Arabi şi Portughezi. Fabule Magice precum povestea Minelor Regelui Solomon îşi regăsesc aici originile. După masa de prânz veţi străbate celebrul deal de granit al oraşului pentru a ajunge în Rutenga. De aici trenul îşi continuă drumul pe Podul Beit de unde veţi trecem graniţa în Africa de Sud.

   

  Ziua 12: O zi petrecută în tren

  Aceasta este o zi de relaxare în timp ce trenul străbate provinciile rurale: Limpopo, Gauteng şi Mpumalanga. Trenul se opreşte în Nelspruit, Capitala Provinciei Mpumalanga, unde vă veţi petrece noaptea pentru ca mai apoi, dis de dimineaţă, să porniţi pe Ruta Panoramică a Africii de Sud.

   

  Ziua 13: Ruta Panoramică

  Vizitaţi satul Pilgrim’s Rest, un muzeu viu ce a fost declarat Monument Naţional. În anul 1873 aici a fost descoperit aur, fapt ce a atras 1500 de căutători. Astăzi, multe dintre casele restaurate ale minerilor servesc drept magazine. De-a lungul drumului abrupt regăsiţi Canionul Râului Blyde, un chei având o lăţime de 26 km şi o adâncime de 800m. Puteţi observa cele trei gigantice spirale ce par să crească din peretele îndepărtat al Canionului. Prin ‘Fereastra lui Dumnezeu’ priviţi spre Lowveld, unde miresmele subtile ale regiunii de jos se înalţă pentru a se uni cu vânturile răcoroase ale Highveldului.

   

  Ziua 14: Parcul Naţional Kruger

  Renumitul Parc Naţional Kruger oferă o experienţă unică în ceea ce priveşte viaţa în sălbăticie. Cele 2 milioane de hectare ale sale sunt inegalabile prin diversitatea speciilor, parcul fiind un lider mondial în ceea ce priveşte tehnicile avansate ale managementului de mediu. 336 de specii de arbori, 49 de specii de peşti, 34 de specii de amfibieni, 114 specii de reptile, 507 de specii de păsări şi 147 de specii de mamifere îşi află aici căminul. Safariul va fi efectuat cu automobile echipate cu aer condiţionat.

   

  Ziua 15: Mpumalanga

  Mpumalanga este o provincie de o frumuseţe naturală, al cărei nume înseamnă “Tărâmul Soarelui Răsare”. Nelspruit este considerată poarta către Provincia Mpumalanga.

  Climatul său subtropical şi abundenţa solară alcătuiesc baza propice de începere a explorărilor. Terenul fertil a oferit condiţiile necesare pentru producerea de citrice şi de fructe tropicale

  (mango, banane, avocado, macadamia şi nuci pecan) fapt ce a transformat provincia într-un centru comercial al zonei. Grădina Botanică Lowveld din apropierea oraşului prezintă o colecţie rară de specii de plante şi găzduieşte prima pădure tropicală antropică. Prânzul îl veţi servi la Riverside Mall. După amiază, simţurile vă vor fi expuse Africii primitive cu o vizită a Peşterilor Sudwala şi a Parcului de Dinozauri.

  Vă întoarceţi în tren în Komatipoort şi vp veşi continua drumul spre Maputo în Mozambic.

   

  Ziua 16: Maputo

  Capitala Mozambicului delectează cu un fascinat mix de cultură şi clădiri ce poartă amprenta tradiţiilor africane, portugheze şi coloniilor timpurii. Oraşul se legănă pe nişte ritmuri nemaiîntâlnite în întreaga Africă, lucru ce vă va oferi ocazia să experimentaţi adevărata ospitalitate Africană. Vechi biserici catolice stau alături de moschei şi fortăreţe, conace Victoriene şi multe alte clădiri din era baigonilor. Ziua aceasta este de voie, iar trenul va rămâne aici peste noapte.

   

  Ziua 17: Tur de Maputo

  După un mic dejun frugal, veţi porni într-un tur de oraş ce vă va duce la piaţa municipală şi vechea Fortaleza; catedrala catolică, centrul civic, memorialul Louis Trichardt, statuia Samora Machel, grădina botanică Jardim Tunduru şi Casa do Ferro. Cel mai cunoscut reper al oraşului este Hotelul Polana, construit în 1920, exteriorul şi decorurile sale impresionând de fiecare dată. Din grădina acestuia se poate zări insula Xefina. În continuare veţi vizita o galerie de artă unde mobila şi sculpturile sunt făcute din arme AK47.

  Mergeţi apoi spre Costa do Sol. Aici vă veţi putea odihni în timp ce savuraţi o băutură rece. După prânz vă îmbarcaţi în tren, serviţi ceaiul de la ora cinci şi porniţi în ritmuri de rock’n’roll spre graniţa Africii de Sud.

   

  Ziua 18: Micul Regat al Swazilandului

  Acest regat acoperă doar 17 000 de km pătraţi, ceea ce îl clasează pe locul al doilea în topul celor mai mici state din Africa. Astăzi veţi afla cum este viaţa în cel mai mic Regat African, veţi putea admira Valea Ezulwini şi râul Komati, pentru a vă delecta mai apoi simţurile cu abundenţa de culori, textile, şi produse meşteşugăreşti din Piaţa Swazi. Spre seară trenul pleacă spre Johannesburg.

   

  Ziua 19: Pretoria – Johannesburg – Soweto

  Gauteng este centrul puterii economice al Africii de Sud şi găzduieşte unele dintre cele mai măreţe oraşe ale Africii. Numele provinciei derivă din Sotho “Loc al Aurului”, denumire propice întrucât bogăţia locului se datorează întrutotul acestui metal preţios. Trenul staţionează în Soweto peste noapte.

   

  Ziua 20: Johannesburg – Cape Town

  Veţi zbura astăzi spre Cape Town unde vă veţi petrece ziua cu un minunat tur de oraş. Aveţi apoi timp pentru a cumpăra ultimele suveniruri şi pentru a vă pregăti pentru zborul spre casă.

   

  Ziua 21: Cape Town – zbor spre casă

  Acest site foloseste cookie-uri functionale și cookie-uri ale unor terțe părți pentru a îmbunătăți experiența ta pe acest site și a înțelege modul în care utilizatorii interacționează cu conținutul nostru. Continuând să navighezi pe acest site îți oferi acordul pentru utilizarea acestor cookies. To find out more about the cookies we use and how to delete them, see our privacy policy.

  I accept cookies from this site.
  EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk