voiaje-personalizate-thumb-wide
Voiaje Personalizate

„Muzica este timp sonor”, spunea Emil Cioran. Ce poate fi mai vienez decât un concert pentru muzică de cameră scris de ...

read more

arta-a-cultura-thumb-wide
Artă & Cultură

Poţi merge către un loc pentru că vrei să-l „bifezi”, să te lauzi pentru deschiderea de orizont pe care, teoretic...

read more

destinatii-unice-thumb-wide
Destinaţii Unice

Dacă te-ai pierdut de însuţi, dacă ceea ce faci e mai departe de dorinţele tale intime ca niciodată... dacă oraşul...

read more

plecari-garantate-thumb-wide
Plecări Garantate

Dacă te-ai pierdut de însuţi, dacă ceea ce faci e mai departe de dorinţele tale intime ca niciodată... dacă oraşul...

read more

Descriere

Dacă e să căutăm cea mai incitantă imagine a călătoriei la care vă invităm, aceasta ar fi una a contrastelor frapante: vom luneca pe şine, preţ de sute de kilometri, într-un  traseu prin savană, peisaje sălbatice, localităţi pitoreşti, natură africană vastă şi inedită îmbarcaţi în vagoanele unuia dintre puţinele trenuri de lux de pe planetă.

Un univers mobil de cinci stele, somptuos şi exclusivist, unde confortul şi eleganţa sunt sporite de serviciile impecabile. Şi prin ferestrele căruia vom asista la un „expozeu” al universului african de tot atâtea stele.

Date calatorie:
16 Iulie-28 Iulie 2016

Pret: 2400 Euro/Persoana*
nu include zborul international

 

Itinerariu

Click pe hartă pentru mărire ->
Ziua 1 – sosire în Johannesburg şi transfer la hotel.

Ziua 2 – după micul dejun veţi fi transferaţi la staţia Boksburg East pentru îmbarcare în trenul spre Namibia. La ora 10:00 trenul va pleca din staţie, cu destinaţia Upington, pe malul râului portocaliu din nordul Africii de Sud.

Ziua 3 –astăzi veţi vizita parcul naţional Augrabies, cunoscut atât pentru cascadele spectaculoase care se formează pe această porţiune a râului porocaliu, cât şi pentru micile antilope 'Klipspringer' care sunt mascotele acestei regiuni.
Vă recomandăm pantofi de trekking sau ghete şi îmbrăcăminte lejeră.
De asemenea, este recomandat să aveţi la dumneavoastră cremă cu protecţie solară şi pălării.
Trenul va pleca din Upington în cursul serii. Noaptea veţi trece graniţa în Namibia.

Ziua 3 – După micul dejun veţi pleca într-o excursie care se anunţă cel puţin la fel de interesantă ca cea din ziua precedentă. Veţi vedea astăzi canionul Fish River - al doilea ca mărime din lume după Grand Canyon (SUA), canionul este un fenomen natural cu adevărat spectaculos, având o lungime totală de 160 km, o lăţime care ajunge în anumite porţiuni la 27 km şi o adâncime de 550m.
După prânz veţi vizita Giant's Playground (sau locul de joacă al gigantului), o mulţime de bolovani de dolerit de diferite forme şi dimensiuni, cu o vechime de aproximativ 180 milioane de ani. Vă veţi continua apoi excursia cu o vizită a pădurii de aloe dichotoma (Quiver Tree), o specie de aloe arborescentă care poate sa ajungă la o înălţime de 5m, tulpina putând să ajungă la un diametru de 6m.
Seara veţi pleca mai departe de la Keetmanshop spre Aus.

Ziua 4 – dimineaţa veţi schimba mijlocul de transport şi vă veţi îndrepta spre Luderitz cu maşina. În drum spre acest mic oraş portuar veţi vedea cai de deşert. Odată ajunşi în Luderitz veţi face un tur de oraş şi veţi vizita şi localitatea Kolmanskop, un prosper oraş al diamantelor în trecut, care astăzi însă este abandonat.
Spre seară vă veşi întoarce în Aus, de unde veţi pleca mai departe spre Windhoek.

Ziua 5 – ziua de astăzi va fi dedicată vizitării oraşului Windhoek, capitala Namibiei. Turul de oraş va începe la muzeul transporturilor TransNamib şi va continua cu Expoziţia Independenţei, Galeria de Istorie Socială, Biserica luterană şi centrul de creaţie al Namibiei.
Trenul va pleca spre seară în direcţia Tsumeb.

Ziua 6 – odată ajunşi în Tsumeb, vă veţi îndrepta spre poarta Namutoni şi veţi intra în parcul naţional Etosha unde veţi participa la un mini-safari în care veţi vedea elefanţi, girafe, rinoceri etc. Spre seară vă veţi îmbarca în tren şi vă veţi continua aventura namibiană cu partea de sud a parcului naţional Etosha.

Ziua 7 – în această dimineaţă veţi descoperi partea de sud a parcului naţional Etosha. După prânz veţi pleca mai departe spre Otjiwarongo, şi mai departe spre Omaruru, 'oraşul grădină' al Namibiei.

Ziua 8 – După micul dejun veţi vizita cea mai mare cramă din Namibia, podgoria Kristall Kellerei – una dintre cele 3 podgorii ale Namibiei. Vinul alb produs aici este unic, iar legendele care se leagă de aceste vinuri sunt numeroase şi interesante.
Veţi vizita apoi şi fabrica de cioplire în rădăcini Tikoloshe, şi veţi avea ocazia să vă plimbaţi cu un car tradiţional, tras de măgari.
Cina 'braai' va fi o altă surpriză plăcută cu care vă veţi încheia ziua.
Trenul va pleca în această seară spre Swakopmund.

Ziua 9 – Astăzi veţi vizita Spitzkoppe, denumit şi 'Matterhornul Namibiei', un munte cu o altitudine de 1800m, care datorită formelor sale şi a reliefului din zonă este cel mai cunoscut munte din Namibia. Continuaţi spre micul orăşel Henties Bay unde veţi avea posibilitatea să serviţi prânzul şi vă îndreptaţi apoi spre rezervaţia de foci de la Cape Cross, la nord de Henties Bay.
Trenul va rămâne în Swakopmund peste noapte.

Ziua 10 – Vă veţi începe ziua cu o excursie în deşertul Namib, şi vă veţi opri pe drum la un punct de observaţie de unde veţi putea admira întreaga vale Moon Landscape. Veţi continua apoi prin Welwitschia şi vă veţi întoarce la Walvis Bay pentru a vizita laguna şi duna 7, cea mai înaltă dună de nisip din zonă. Trenul va rămâne în Swakopmund peste noapte

Ziua 11 – veţi avea o zi la dispoziţie în Swakopmund, pentru a face ultimele cumpărături înainte de zborul spre casă, sau pentru a vă bucura de plajele din zonă.

Ziua 12 – zbor spre casă

 

Excursie Optionala


Opţional

Ziua 11 – veţi părăsi astăzi Namibia şi vă veţi îndrepta spre Delta Okavango în Botswana. Veţi zbura de la Swakopmund spre Maun - capitala turistică a Botswanei- apoi mai departe spre tabăra Chitabe unde veţi fi cazaţi.
Ziua 12 – O zi de activităţi în Delta Okavango, pornind din tabăra Chitabe (foto-safari, plimbari prin împrejurimi etc.).
Ziua 13 – astăzi veţi zbura spre o altă tabără din Okavango – tabăra Little Vumbura, de unde veţi porni într-un mini-safari. Cazare la Little Vumbura
Ziua 14 – O zi de activităţi în delta Okavango, pornind din tabăra Little Vumbura.
Ziua 15 – părăsiţi astăzi Delta Okavango, zburaţi spre Maun iar de aici mai departe spre Cape Town. Cazare în Cape Town
Ziua 16 – pentru astăzi este planificat un tur de oraş în care veţi descoperi cele mai frumoase locuri din Cape Town.
Ziua 17 – zbor spre casă.


 

Cazare şi Servicii

 
Hoteluri:

  • Johannesburg – Hotel Southern Sun 4*
  • Shongololo Express – cazare în compartimente tip Ivory
  • Swakopmund – Hotel Swakopmund 4*
Mese
  • 12 mic dejunuri
  • 10 cine
Vizite
  • intrări la toate obiectivele menţionate

Broşură

Broşuri:

coperta cu trenul
Descarcă broşura pdficon_large

Lectură recomandată:15 octombrie 2010
Zbor spre Beijing. După cazarea la hotel, vom ieşi la o plimbare agale, ca să ne putem obişnui cu aerul asiatic.

16 octombrie 2010

Astăzi mergem să vedem Oraşul Interzis, casa de 720.000 mp a unui şir de 24 de împăraţi ai Chinei: 980 clădiri, 8700 de camere, grădini impresionante. Apoi vizităm Piaţa Tienanmen. Clădirea care a dat numele pieţei, „Poarta Păcii Cereşti”, a fost construită în 1420, în timpul dinastiei Ming. Vom face un tur amplu, ne vom fotografia în faţa mausoleului Mao Ze Dong, cu statuia Eroilor şi Marea Sală a Poporului. După cină programul nostru va mai include un show acrobatic.

17 octombrie 2010

După micul dejun zburăm spre Xian. Capitala provinciei Shaanxi,

Xian era punctul terminus al Drumului Mătăsii.  Vom ajunge la Marelui Zid după o călătorie de maxim 45 de minute cu maşina. Vom gâfâi încercând să atingem una dintre cele mai înalte culmi

ale zidului, nu de alta, dar priveliştea este  fantastică. Păşim pe una dintre cele mai cunoscute

construcţii din lume, desăvârşire de neegalat, zid care după ultimul calcul depăşeşte 11.000 de km.


18 octombrie 2010

Astăzi vom vizita armata de teracotă a primului împărat al Chinei. Figurinele sunt , se spune, copia 1:1 a întregii armate: 8000 de personaje, peste 100 de care, 400 de cai şi 300 de cavaleri. După ce ne vom bucura de imagine şi vom face evident sute de poze, vom pleca spre Zidul Oraşului, construit în 194 î.Hr. După acest popas, ne vom îndrepta spre a III-a ţintă, respectiv Wild Goose Pagoda. Una dintre cele mai înalte pagode budiste, a fost terminată în 704, în timpul dinastiei Tang. Unul dintre rolurile importante al pagodei, a fost păstrarea aici a statuilor budiste aduse din India de către Xuanzang.

19 octombrie 2010

Ne îndreptăm spre Xining situat în partea de est a provinciei Qinghai. Oraşul cu o istorie de 2100 de ani, a reprezentat un important centru comercial în coridorul Hexi, calea spre Tibet. Recuperat de la tibetani în 1104, sub dinastia Song, Xining (pacea din vest), a dobândit şi o importanţă religioasă, odată cu dezvoltarea budismului tibetan (lamaismul), pornit în secolul 7 d Hr. Vom vizita o moschee locală, vom servi masa la un restaurant şi ne vom simţi şi mai aproape de Tibet.
Pornim cu trenul spre Lhasa într-o aventură de 24 de ore la înălţimi de peste 4000 m. Pentru o aclimatizare mai bună vă este sugerată neconsumarea băuturilor alcoolice şi nici  fumatul, deşi garnitura va avea un vagon restaurant. La o cotă maximă de 4950 m, peisajele vor fi covârşitoare.

20 octombrie 2010

Lhasa : Ziua de astăzi este lipsită de activităţi. Timp liber pentru aclimatizare.

21 octombrie 2010

Vizităm Palatul Potala -- casa celor 14 Dalai Lama. Infrastuctura e în construcţie, iar colonia tibetană de 3 milioane de suflete, împrăştiată pe un teritoriu de 1,4 milioane kmp, trăieşte făcând minimum 100.000 de mătănii în viaţă sperând la o reîncarnare mai bună şi o următoare viaţă mult mai prosperă. Textul „din motive politice, Dalai Lama nu poate ocupa tronul său din Palatul Potala” ne va fi înfăţişat la vizitarea sălii. Ţintele noastre de azi vor mai fi templul Jokhang, strada şi piaţa Barkhor şi un spital local. După Potala ne vom îndrepta spre Jokhang. Templul a fost construit de regele Sogsten Gampo pentru a celebra căsătoria sa cu prinţesa Wencheng, în 605 d Hr.
Vremea în Lhasa este călduţă în timpul zilei, seara însă temperatura scade în jurul a 10 grade. Suntem la 3700 m altitudine, iar de mâine vom începe urcuşul.
22 octombrie 2010

Mergem la reşedinţa de vară a tuturor Dalai Lama după cel de-al VII- lea. „Parcul bijuterie” – aşa cum se traduce Norbulingka oferă arhitectura pălăriilor-galbene, cea mai celebră sectă (sunt 4 în total, însă Lamaismul este cea mai cunoscută). Calmul şi liniştea ne învăluie paşii îndreptându-ne spre muzeul tibetan şi, mai apoi, spre mănăstirea Sera – una dintre cele 3 mari universităţi monahale Gelukpa. Sera (în tibetană „trandafiri sălbatici”) a fost construită în 1419 de Jamchen Chojey discipolul lui Thsong Khapa şi găzduia 5000 de călugări în 1959. Însă, după revoluţia culturală tibetană şi ocupaţia chineză, numărul acestora a scăzut simţitor, astăzi numărând doar câteva sute.

23 octombrie 2010

Ne îndreptăm spre Shigatse. Trebuie să ştiţi că pentru fiecare oraş străbătut după Lhasa trebuie obţinut un permis special de călătorie. Veţi fi surprinşi să vedeţi autostrăzi impecabile, construite de chinezi la peste 4000 m altitudine. În Shigatse vom arunca o privire asupra unuia dintre cele mai mari lacuri, Yamdrok (621 kmp). După acest popas ne îndreptăm spre mănăstirea Palkhor, lăcaş de cult clădit în 1427. Este un templu budist tipic, cu o combinaţie de stupa şi templu, considerat ca reprezentant real al stilului mănăstirilor budiste construite între secolele 13 şi 15 în Tibet.


24 octombrie 2010

Plecăm spre Tingri, traseu de foc, cu 3 ore distanţă de mers până la base-camp Everest, la 5300 m altitudine. De aici vom începe urcarea : 5 ore de mers infernal pe un drum off-road la peste 5000 m, la bordul Land Cruiserelor. Ajunşi în oraşul-bază pentru aventurierii escaladărilor cu ţinta Everest, după ce ne vom caza, vom încerca să vizităm mănăstirea Tashilhunpo. Tingri adună câteva sute de suflete, se află la 50 de km de graniţa cu Nepalul şi e cunoscut ca locaţie cu o privelişte absolută asupra munţilor de jur-împrejur: Makalu, Lhotse şi Everest.


25 octombrie 2010

Turme de iaci, cârduri de copii care vin/pleacă de la şcoală, păstori şi un peisaj ireal. Coborâm prin pasul Nyalam, iar timp de 2 ore, trecem de la 5000 m la 2700, până în pasul Kodari. Cu Himalaya în faţă, “la vitta e bella”, iar Zhangmu ne aşteaptă cu braţele deschise.
26 octombrie 2010

Vom traversa graniţa nepaleză pe jos. Trecem peste un pod care susţine miile de traficanţi de frontieră, printr-o forfotă de nedescris, dar de fotografiat. Ape cristaline ce se prăvălesc de pe versanţi şi privelişti covârşitoare ne sunt alături în drumul nostru spre Dhulkiel. Suntem transferaţi spre Dwarika.
27 octombrie 2010

Vom pleca spre Kathmandu, unde suntem aşteptaţi să vizităm oraşul Bhadgaon, al treilea ca mărime din Kathmandu, odinioară capitala Nepalului. Vizităm templul Pashuaptinath închinat lui Shiva, zeu hindus, cât şi stupa Boudhanath. După prânz, mai avem de bifat un tur al oraşului Kathmandu şi al Templului Maimuţelor, Swayambhunath. Noaptea ne prinde adăpostiţi la hotelul Yak and Yeti, sub adăpostul celor 5 stele confortabile.

28 octombrie 2010

Astăzi zburăm peste munţii Himalaya spre Bhutan. La sosire vom fi aşteptaţi de ghidul nostru şi transferaţi către Thimphu. După masa de prânz vizităm memorialul regelui Chorten, surprinzând forfota şi rugile continue, însoţite de rularea celebrelor tambururi. Ne mai oprim la Tashichho Dzong, mănăstire budistă şi fortăreaţă nordică a oraşului. Această construcţie e centrul guvernului şi religiei, reprezentând tronul şi sediul monarhului Je Khenpo sau Chief Abbot. Seara vom face o plimbare în jurul oraşului Thimphu.29 octombrie 2010

Pornim spre obiectivele turistice ale văii Thimphu: Librăria Naţională, Institutul Zorig Chusum şi Muzeul Textilelor, o mărturie fascinantă a culturii materialelor Buthaneze şi a celor 13 arte şi meşteşuguri.
Apoi vom conduce spre pasul Dochu-La (3088 m). Spre seară ajungem în Punakha.

30 octombrie 2010

Vizităm Punakha Dzong, unul dintre centrele administrative ale Bhutanului (fiind 20 în total), fosta capitală şi sediul guvernului până în 1955. Distrus în timp de incendii şi cutremure, oraşul a fost reconstruit integral de noul rege. Plecăm spre Wangduephodrang unde vizităm piaţa locală. Districtul Wangduephodrang este renumit pentru produsele sale din bambus, ardezie şi sculpturi în piatră. După prânz plecăm spre Paro, în drum oprindu-ne să vizităm Simtokha Dzong.

31 octombrie 2010

O luăm agale, la pas, într-o plimbare de 5 ore! Poteca ne duce spre mănăstirea Taktsang, una dintre cele mai cunoscute mănăstiri Bhutaneze, construită pe un pisc la 900 m înălţime. Se spune că Guru Ripnoche a sosit aici pentru meditaţie, călare pe un tigru, de unde denumirea locului “Tiger’s Nest”. Locaţia a fost recunoscută ca fiind cel mai sacru loc după vizita oferită de Shabdrung Ngawang Namgyal (unificatorul Bhutanului) în 1646. De atunci fiecare bhutanez e aşteptat măcar odată în viaţă să viziteze mănăstirea. Spre după-amiază ne îndreptăm spre Ta Dzong, unde intrăm în Muzeul Naţional.

1 noiembrie 2010.

Îmbarcarea spre ţară.

Acest site foloseste cookie-uri functionale și cookie-uri ale unor terțe părți pentru a îmbunătăți experiența ta pe acest site și a înțelege modul în care utilizatorii interacționează cu conținutul nostru. Continuând să navighezi pe acest site îți oferi acordul pentru utilizarea acestor cookies. To find out more about the cookies we use and how to delete them, see our privacy policy.

I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk