voiaje-personalizate-thumb-wide
Voiaje Personalizate

„Muzica este timp sonor”, spunea Emil Cioran. Ce poate fi mai vienez decât un concert pentru muzică de cameră scris de ...

read more

arta-a-cultura-thumb-wide
Artă & Cultură

Poţi merge către un loc pentru că vrei să-l „bifezi”, să te lauzi pentru deschiderea de orizont pe care, teoretic...

read more

destinatii-unice-thumb-wide
Destinaţii Unice

Dacă te-ai pierdut de însuţi, dacă ceea ce faci e mai departe de dorinţele tale intime ca niciodată... dacă oraşul...

read more

plecari-garantate-thumb-wide
Plecări Garantate

Dacă te-ai pierdut de însuţi, dacă ceea ce faci e mai departe de dorinţele tale intime ca niciodată... dacă oraşul...

read more

Descriere

Pentru lectura care urmeză e nevoie să vă aşezaţi comod în fotoliu. Nu, nu e un paradox, orice călătorie începe cu aşa ceva. Să aveţi la îndemână o ceaşcă din cel mai fin porţelan, cu cel mai aromat ceai de iasomie, iar în fundal să se audă cea mai suavă muzică asiatică. Aşaaa... oraşul nu mai există...
Imaginaţi-vă că aveţi în faţă o carte groasă cu coperţi aurii, filigranate, cu miniaturi incredibile pictate în cele mai minunate culori, pe fiecare pagină parfumată. Titlul cărţii? „Salba de smaralde a Ecuatorului." În traducere, Indonezia – cea mai mare ţară-arhipelag din lume. Cartea noastră are 18.100 de pagini – pardon, de insule – din care 6.000 sunt nescrise, pardon, nelocuite. Aşa-i că deja aţi început călătoria? Numele Indonezia vine din greceştile indos şi nesos: „Marile pământuri de la est de India".
Fiecare capitol incită la visare, fiecare frază e o invitaţie. Poveşti ancestrale şi misterioase se împletesc cu scene moderne şi cosmopolite. Dintre pagini ţâşnesc dansatoare desprinse din Ramayana, flori atât de colorate şi parfumate încât îmbată fluturii, vegetaţia luxuriantă desenează un ocean verde oriunde întorci privirea, aerul vibrează muzical sub arcuşul căldurii tropicale. Punem semn, lăsăm o clipă cartea din mână... Exotismul la superlativ cere câte o pauză de asimilare. Urmează, capitol după capitol, alte tentaţii de pe Tărâmul trupului: senzualitatea arhitecturii, a spa-urilor dedicate răsfăţului, a gastronomiei rafinate şi nu în ultimul rând a femeilor frumoase şi misterioase. Pentru cei în căutarea tărâmurilor spiritului, aici se vor întâlni cu cele mai profunde ritualuri, islamice, buddhiste, creştine... Iar căutătorii de inedit şi excepţional vor găsi provocări pe măsură la Borobudur – cel mai mare monument budist din lume; în Prambanan – cel mai mare complex de temple hinduse de pe teritoriul Indoneziei închinate zeului Shiva (8 principale şi alte 224 de temple mici); în Parcul Naţional Komodo –unde trăieşte cea mai mare reptilă din lume, dragonul de Komodo. Plaje cu nisip vulcanic, păduri tropicale indescifrabile, munţi impetuoşi... Şi ne oprim aici...
Cartea asta nu se termină nicicând, iar noi ne temem că nu vom putea descrie fără abuz de metafore călătoria în care vă invităm. Excesul de frumuseţe dăunează grav? Foarte bine, să ne dăuneze, să revenim acasă cu retina impregnată de culori şi de amintiri, de senzaţii şi de sentimente


Grup minim: 2 persoane

Itinerariu

Click pe hartă pentru mărire ->
 Ziua 1 – Sosire în Kuala Lumpur, transfer la hotel şi cazare.

Ziua 2 – Kuala Lumpur – Medan - Berastagi
După micul dejun mergem direct la aeroport pentru zborul spre Medan, localitate aflată pe insula indoneziană Sumatra. Ghidul ne întâmpină la sosire şi ne conduce în primul tur de oraş. Vom descoperi Medanul, capitala Sumatrei de Nord, în cele mai pitoreşti locuri ale sale: biserica Maria Annai Velangkani, Palatul Maimun al vechiului Imperiu Deli şi templul chinezesc. După acest prin contact cu profilul urban al Sumatrei vom porni prin pădurea tropicală spre Berastagi, o staţiune muntoasă din nordul insulei. Ultimele ore ale zilei ne vor găsi în piaţa de fructe din Berastagi, univers indescriptibil de miresme, arome şi culori, cu alte căror imagini în minte vom merge spre binemeritata odihnă nocturnă.

Ziua 3 – Berastagi – Parapat – Insula Samosir
Vom porni încă de dimineaţă spre Parapat, o staţiune aflată pe malul estic al Lacului Toba. Azi avem în plan vizitarea Cascadei Sipiso-piso şi a Palatul Simalungun din Pematang Purba. Din Perapat, pe un elegant feribot vom naviga preţ de 45 de minute pe apele lacului până în mijlocul acestuia, pe Insula Samosir, unde vom şi înnopta.

Ziua 4 – Samosir - Medan
Astăzi vom avea parte tot de transport nautic: vom descoperi Insula Samosir „din barcă", dar vom acosta pentru a vizita mormântul regelui Sidabutar şi satul Batak Toba. Vom continua cu Ambarita, un sat tradiţional al cărui caracteristică pitorească este „mobilierul" megalitic antic din faţa caselor. După prânz, ne întoarcem în capitala Medan tot pe calea apelor..

Ziua 5 – Medan - Yogyakarta
Dimineaţa vom fi transferaţi la aeroportul din Medan pentru zborul spre Yogyakarta, fosta capitală a Indoneziei, aflată în Insula Java. Odată ajunşi în capitala culturii javaneze, vom vizita Muzeul etnologic şi arheologic Sonobudoyo, Palatul Kraton. Urmează două obiective de unde vom putea cumpăra cele mai tipice suveniruri din această zonă: fabrica de ţesături tip „batik", unde vom vedea întregul proces de fabricare şi vopsire a tradiţionalelor pânzeturi; ne vom păstra rezerve de energie (personală, dar şi a bateriilor din camerele foto) şi pentru vizitarea Centrului de prelucrare a argintului Kota Gede.

Ziua 6 – Yogyakarta – Borobudur & Prambanan
Ziua de astăzi va fi dedicată explorării templelor Borobudur şi Prambanan. Primul, listat printre marile minuni ale lumii, a fost construit în secolul al VIII-lea şi este decorat cu 504 statui ale lui Buddha şi 72 de „stupa", formele arhitecturale inconfundabile în peisajul asiatic. Vom avea timp să vizităm de asemenea două temple mai mici, dar nicidecum mai prejos ca decor, aflate în apropiere: templul Pawon şi templul Mendut. După amiaza este destinată tot obiectivelor religioase, mai precis Templului hindus de la Prambanan, datând din anul 850 şi declarat monument UNESCO. Seara ne vom întoarce în Yogyakarta.

Ziua 7 – Yogyakarta - Bali
Protocolul dimineţilor indoneziene ne devine familiar: după micul dejun vom fi transferaţi la aeroport pentru zborul spre Insula Bali. Azi nu avem în program obiective cultural-istorice, aşa că ne vom delecta cu o călătorie spre Pura Luhur Uluwatu, punctul cel mai sudic al insulei. Vom ajunse spre seară tocmai ţărmul Oceanului Indian unde, pe plaja Jimbaran, va fi organizat un BBQ cu fructe de mare. Savurăm delicatesele, admirăm bolta limpede şi constelaţiile – fără seamăn în această emisferă – şi apoi mergem la culcare.

Ziua 8 – Bali
Bali în lung şi-n lat, aşa se poate numi programul de azi. Mergem întâi spre partea de nord-est a insulei, în regiunea Kintamani aflată în caldera Muntelui Batur. Poposim întâi în satul Batubulan, unde participăm la Dansul Barong/ Kris, o reprezentaţie a luptei eterne între Bine şi Rău. Mergem mai departe spre satele Celuk, Kemenuh şi Ubud, renumite în rândul iubitorilor de artă pentru sculptură, pictură şi prelucrarea argintului. Vizităm apoi Peştera Elefantului şi templul Izvorului Sacru, unde se cuvine un popas – mai ales că se spune că ar avea puteri vindecătoare. Să credem, să ne lăsăm fermecaţi de legendă, doar suntem în ţinuturi miraculoase, nu?

Ziua 9 – Bali - Lombok
Avionul ne poartă în dimineaţa asta spre Lombok, pentru că avem de vizitat o mulţime. Întâi Mayura, palatul plutitor al fostului Regat Balinez, construit în 1744. Palatul se află în Cakranegara, aproape de templul Pura Meru. În continuare, o incursiune în Bertais, cea mai mare piaţă a insulei Lombok, un adevărat spectacol de culoare, arome şi miresme memorabile. Vizităm apoi Narmada, reşedinţa de vară a fostului rege balinez Anak Agung Gede Ngurah din Karang Asem, un palat contruit la 1727 şi al cărui nume a fost inspirat din denumirea unui râu sacru din India. Narmada – ce mai poate însemna şi „lacrimă" sau „apă necunoscută", a fost construit pentru venerarea zeului hindus Shiva. Ultimul popas al zilei va fi la Lingsar, cel mai vechi templu din Lombok, loc de rugăciune pentru populaţia Waktu Telu hindusă şi musulmană. Cazare în Lombok. Şi somn adânc până dimineaţa.

Ziua 10 – Lombok – Insulele Gili - Bali
După micul dejun veţi pleca spre insulele Gili aflate în Marea Bali. Aici avem pe listă trei activităţi: mai întâi snorkeling după pofta inimii, căci suntem debarcaţi pe insula Trawangan (atenţie, nu punem la dispoziţie echipamentul). Ne desprindem cu greu de mirajul subacvatic, ne suim în barcă spre Insula Meno, sanctuar al broaştelor ţestoase care, cu toată amabilitatea, se vor lasă fotografiate. Ultima insulă a traseului de azi este Insula Air, unde vom vizita un sat pescăresc tradiţional. Seara părăsim peisajele insulare paradisiace şi suntem transferaţi la aeroport pentru zborul spre Bali.

Ziua 11 – Bali – Ujungpandang - Toraja
Destinaţia zilei de azi: Insula Sulawesi. Odată ajunşi în Ujungpandang/ Makassar, capitala provinciei Sulawesi de Sud, vom fi întâmpinaţi de ghid şi vom pleca spre Tana Toraja unde, după o călătorie în care nu vom înceta să fotografiem peisaje tipice, vom ajunge spre seară (transferul durează aproximativ 8 ore).

Ziua 12 – Toraja
Tana Toraja este o regiune în zona muntoasă din partea de sud a insulei Sulawesi, populată de grupul etnic Toraja. Cuvântul provine din limba Bugis, înseamnă „oamenii din regiunile muntoase" şi a fost folosit prima oară pentru a descrie acest grup etnic în 1909 de către guvernul colonial olandez. Toraja sunt renumiţi pentru ritualurile de înmormântare, monumentele funerare sculptate în stânci masive şi pentru casele tradiţionale cu acoperiş înalt şi împodobite cu sculpturi din lemn colorat. Vom umple retina, sufletul şi jurnalul de călătorie cu o mulţime de instantanee ale monumentelor şi aşezărilor Toraja.

Ziua 13 – Toraja – Ujungpandang – Kuala Lumpur
După micul dejun vom pleca înapoi la Ujung Pandang, de unde vom zbura spre Kuala Lumpur. Vom ajunge spre seară şi vom fi transferaţi la hotel, unde ne aşteaptă o cină delicioasă şi, desigur, un somn pe potrivă.

Ziua 14 – Kuala Lumpur
Dedicăm oraşului întreaga zi de astăzi. Turul va începe după micul dejun şi ne va purta la Palatul Regal, piaţa Merdeka, Moscheea Naţională şi Petronas Twin Towers. Vom vizita Peştera Batu şi Fabrica regală de cositor Selangor. Vom avea apoi timp la dispoziţie pentru cumpărături – şi slavă Domnului, numai noi ştim cât ne place! – şi pentru a ne plimba prin oraş când lista de suveniruri a fost epuizată. Cina va fi servită la un restaurant local.

Ziua 15 - Kuala Lumpur – Kota Kinabalu
Zburăm de dimineaţă – dar nu cu burta goală, desigur – spre Kota Kinabalu, oraş aflat pe coasta nord vestică a insulei Borneo în apropierea muntelui Kinabalu. De la aeroport vom fi transferaţi la restaurant pentru a servi prânzul (ce dacă nu eşti chiar flămând, nu poţi rezista atracţiilor culinare extrem orientale). Odată pregătiţi, pornim într-un tur de oraş în care vom descoperi printre altele clădirea Menara Tun Mustapha – o construcţie cu 32 de etaje, a cărei structură de susţinere e cu totul specială – Moscheea Statului Sabah, Muzeul de stat, Turnul Atkinson şi Piaţa Kota Kinabalu (cunoscută şi sub denumirea de Piaţa Filipineză). După turul de oraş vom fi conduşi la hotel pentru check-in. Apoi, timp berechet la dispoziţie până la cină, care va fi servită la Kampung Nelayan, restaurantul plutitor cu specific pescăresc.

Ziua 16 – Kota Kinabalu, Insulele Manukan & Mamutik
Astăzi e peunultima zi, aşa că o vom petrece atipic. Vizităm Insula Manukan unde suntem lăsaţi să ne facem de cap înotând sau făcând snorkelling sau stând pur şi simplu (dar cu pălărie şi creme de protecţie!) la soare. Prânzul va fi servit pe Insula Mamutik, de unde vom fi transferaţi înapoi la Kota Kinabalu. Iar pentru seară, avem parte de un experiment inedit: o întoarcere în timp! „Voiajul temporal" va începe de îndată ce ajungem în satul cultural Mari-Mari – căpetenia satului ne va ieşi în cale şi vom participa la o ceremonie tradiţională de întâmpinare. Vom învăţa apoi cum să aprindem focul fără brichete sau chibrituri, vom afla cum se găteşte bambusul, cum se prepară Jala (prăjitura locală) şi sucul Pandan şi alte câte şi mai câte. Tot aici vom servi cina, iar seara ne vom întoarce în... zilele noastre. Adică în Kota Kinabalu.

Ziua 17 – zbor spre casă
De obicei, ultima zi a unui voiaj e cea mai tristă. Numai că de aici ne întoarcem acasă – via Kuala Lumpur – atât de impregnaţi cu emoţii şi senzaţii şi imagini unice încât ne jurăm, în secret, că vom reveni negreşit. Motiv de bucurie, nu?

Cazare şi Servicii


Hoteluri:

 • Kuala Lumpur: Istana Kuala Lumpur 5*
 • Brastagi: Brastagi Cottages 3*
 • Insula Samosir: Sopo Toba Hotel
 • Medan: Tiara 4*
 • Yogyakarta: Hyatt Regency Hotel 5*
 • Bali: Melia Bali 5*
 • Lombok: Holiday Resort Lombok 4*
 • Toraja: Heritage Toraja Hotel 4*
 • Kota Kinabalu: Best Western Kinabalu Daya 3*
Transport:
 • zboruri
 • Kuala Lumpur – Medan
 • Medan – Yogyakarta
 • Yogyakarta – Denpasar
 • Denpasar – Lombok
 • Lombok – Denpasar
 • Denpasar – Ujungpandang
 • Ujungpandang – Kuala Lumpur
 • Kuala Lumpur – Kota Kinabalu
 • Kota Kinabalu – Kuala Lumpur
Mese:
 • 16 mic dejunuri
 • 12 prânzuri
 • 9 cine
 Vizite:
 • toate obiectivele menţionate în itinerariu

Broşură

Broşuri:
coperta borobudur

Descarcă broşura pdficon_large

Lectură recomandată:15 octombrie 2010
Zbor spre Beijing. După cazarea la hotel, vom ieşi la o plimbare agale, ca să ne putem obişnui cu aerul asiatic.

16 octombrie 2010

Astăzi mergem să vedem Oraşul Interzis, casa de 720.000 mp a unui şir de 24 de împăraţi ai Chinei: 980 clădiri, 8700 de camere, grădini impresionante. Apoi vizităm Piaţa Tienanmen. Clădirea care a dat numele pieţei, „Poarta Păcii Cereşti”, a fost construită în 1420, în timpul dinastiei Ming. Vom face un tur amplu, ne vom fotografia în faţa mausoleului Mao Ze Dong, cu statuia Eroilor şi Marea Sală a Poporului. După cină programul nostru va mai include un show acrobatic.

17 octombrie 2010

După micul dejun zburăm spre Xian. Capitala provinciei Shaanxi,

Xian era punctul terminus al Drumului Mătăsii.  Vom ajunge la Marelui Zid după o călătorie de maxim 45 de minute cu maşina. Vom gâfâi încercând să atingem una dintre cele mai înalte culmi

ale zidului, nu de alta, dar priveliştea este  fantastică. Păşim pe una dintre cele mai cunoscute

construcţii din lume, desăvârşire de neegalat, zid care după ultimul calcul depăşeşte 11.000 de km.


18 octombrie 2010

Astăzi vom vizita armata de teracotă a primului împărat al Chinei. Figurinele sunt , se spune, copia 1:1 a întregii armate: 8000 de personaje, peste 100 de care, 400 de cai şi 300 de cavaleri. După ce ne vom bucura de imagine şi vom face evident sute de poze, vom pleca spre Zidul Oraşului, construit în 194 î.Hr. După acest popas, ne vom îndrepta spre a III-a ţintă, respectiv Wild Goose Pagoda. Una dintre cele mai înalte pagode budiste, a fost terminată în 704, în timpul dinastiei Tang. Unul dintre rolurile importante al pagodei, a fost păstrarea aici a statuilor budiste aduse din India de către Xuanzang.

19 octombrie 2010

Ne îndreptăm spre Xining situat în partea de est a provinciei Qinghai. Oraşul cu o istorie de 2100 de ani, a reprezentat un important centru comercial în coridorul Hexi, calea spre Tibet. Recuperat de la tibetani în 1104, sub dinastia Song, Xining (pacea din vest), a dobândit şi o importanţă religioasă, odată cu dezvoltarea budismului tibetan (lamaismul), pornit în secolul 7 d Hr. Vom vizita o moschee locală, vom servi masa la un restaurant şi ne vom simţi şi mai aproape de Tibet.
Pornim cu trenul spre Lhasa într-o aventură de 24 de ore la înălţimi de peste 4000 m. Pentru o aclimatizare mai bună vă este sugerată neconsumarea băuturilor alcoolice şi nici  fumatul, deşi garnitura va avea un vagon restaurant. La o cotă maximă de 4950 m, peisajele vor fi covârşitoare.

20 octombrie 2010

Lhasa : Ziua de astăzi este lipsită de activităţi. Timp liber pentru aclimatizare.

21 octombrie 2010

Vizităm Palatul Potala -- casa celor 14 Dalai Lama. Infrastuctura e în construcţie, iar colonia tibetană de 3 milioane de suflete, împrăştiată pe un teritoriu de 1,4 milioane kmp, trăieşte făcând minimum 100.000 de mătănii în viaţă sperând la o reîncarnare mai bună şi o următoare viaţă mult mai prosperă. Textul „din motive politice, Dalai Lama nu poate ocupa tronul său din Palatul Potala” ne va fi înfăţişat la vizitarea sălii. Ţintele noastre de azi vor mai fi templul Jokhang, strada şi piaţa Barkhor şi un spital local. După Potala ne vom îndrepta spre Jokhang. Templul a fost construit de regele Sogsten Gampo pentru a celebra căsătoria sa cu prinţesa Wencheng, în 605 d Hr.
Vremea în Lhasa este călduţă în timpul zilei, seara însă temperatura scade în jurul a 10 grade. Suntem la 3700 m altitudine, iar de mâine vom începe urcuşul.
22 octombrie 2010

Mergem la reşedinţa de vară a tuturor Dalai Lama după cel de-al VII- lea. „Parcul bijuterie” – aşa cum se traduce Norbulingka oferă arhitectura pălăriilor-galbene, cea mai celebră sectă (sunt 4 în total, însă Lamaismul este cea mai cunoscută). Calmul şi liniştea ne învăluie paşii îndreptându-ne spre muzeul tibetan şi, mai apoi, spre mănăstirea Sera – una dintre cele 3 mari universităţi monahale Gelukpa. Sera (în tibetană „trandafiri sălbatici”) a fost construită în 1419 de Jamchen Chojey discipolul lui Thsong Khapa şi găzduia 5000 de călugări în 1959. Însă, după revoluţia culturală tibetană şi ocupaţia chineză, numărul acestora a scăzut simţitor, astăzi numărând doar câteva sute.

23 octombrie 2010

Ne îndreptăm spre Shigatse. Trebuie să ştiţi că pentru fiecare oraş străbătut după Lhasa trebuie obţinut un permis special de călătorie. Veţi fi surprinşi să vedeţi autostrăzi impecabile, construite de chinezi la peste 4000 m altitudine. În Shigatse vom arunca o privire asupra unuia dintre cele mai mari lacuri, Yamdrok (621 kmp). După acest popas ne îndreptăm spre mănăstirea Palkhor, lăcaş de cult clădit în 1427. Este un templu budist tipic, cu o combinaţie de stupa şi templu, considerat ca reprezentant real al stilului mănăstirilor budiste construite între secolele 13 şi 15 în Tibet.


24 octombrie 2010

Plecăm spre Tingri, traseu de foc, cu 3 ore distanţă de mers până la base-camp Everest, la 5300 m altitudine. De aici vom începe urcarea : 5 ore de mers infernal pe un drum off-road la peste 5000 m, la bordul Land Cruiserelor. Ajunşi în oraşul-bază pentru aventurierii escaladărilor cu ţinta Everest, după ce ne vom caza, vom încerca să vizităm mănăstirea Tashilhunpo. Tingri adună câteva sute de suflete, se află la 50 de km de graniţa cu Nepalul şi e cunoscut ca locaţie cu o privelişte absolută asupra munţilor de jur-împrejur: Makalu, Lhotse şi Everest.


25 octombrie 2010

Turme de iaci, cârduri de copii care vin/pleacă de la şcoală, păstori şi un peisaj ireal. Coborâm prin pasul Nyalam, iar timp de 2 ore, trecem de la 5000 m la 2700, până în pasul Kodari. Cu Himalaya în faţă, “la vitta e bella”, iar Zhangmu ne aşteaptă cu braţele deschise.
26 octombrie 2010

Vom traversa graniţa nepaleză pe jos. Trecem peste un pod care susţine miile de traficanţi de frontieră, printr-o forfotă de nedescris, dar de fotografiat. Ape cristaline ce se prăvălesc de pe versanţi şi privelişti covârşitoare ne sunt alături în drumul nostru spre Dhulkiel. Suntem transferaţi spre Dwarika.
27 octombrie 2010

Vom pleca spre Kathmandu, unde suntem aşteptaţi să vizităm oraşul Bhadgaon, al treilea ca mărime din Kathmandu, odinioară capitala Nepalului. Vizităm templul Pashuaptinath închinat lui Shiva, zeu hindus, cât şi stupa Boudhanath. După prânz, mai avem de bifat un tur al oraşului Kathmandu şi al Templului Maimuţelor, Swayambhunath. Noaptea ne prinde adăpostiţi la hotelul Yak and Yeti, sub adăpostul celor 5 stele confortabile.

28 octombrie 2010

Astăzi zburăm peste munţii Himalaya spre Bhutan. La sosire vom fi aşteptaţi de ghidul nostru şi transferaţi către Thimphu. După masa de prânz vizităm memorialul regelui Chorten, surprinzând forfota şi rugile continue, însoţite de rularea celebrelor tambururi. Ne mai oprim la Tashichho Dzong, mănăstire budistă şi fortăreaţă nordică a oraşului. Această construcţie e centrul guvernului şi religiei, reprezentând tronul şi sediul monarhului Je Khenpo sau Chief Abbot. Seara vom face o plimbare în jurul oraşului Thimphu.29 octombrie 2010

Pornim spre obiectivele turistice ale văii Thimphu: Librăria Naţională, Institutul Zorig Chusum şi Muzeul Textilelor, o mărturie fascinantă a culturii materialelor Buthaneze şi a celor 13 arte şi meşteşuguri.
Apoi vom conduce spre pasul Dochu-La (3088 m). Spre seară ajungem în Punakha.

30 octombrie 2010

Vizităm Punakha Dzong, unul dintre centrele administrative ale Bhutanului (fiind 20 în total), fosta capitală şi sediul guvernului până în 1955. Distrus în timp de incendii şi cutremure, oraşul a fost reconstruit integral de noul rege. Plecăm spre Wangduephodrang unde vizităm piaţa locală. Districtul Wangduephodrang este renumit pentru produsele sale din bambus, ardezie şi sculpturi în piatră. După prânz plecăm spre Paro, în drum oprindu-ne să vizităm Simtokha Dzong.

31 octombrie 2010

O luăm agale, la pas, într-o plimbare de 5 ore! Poteca ne duce spre mănăstirea Taktsang, una dintre cele mai cunoscute mănăstiri Bhutaneze, construită pe un pisc la 900 m înălţime. Se spune că Guru Ripnoche a sosit aici pentru meditaţie, călare pe un tigru, de unde denumirea locului “Tiger’s Nest”. Locaţia a fost recunoscută ca fiind cel mai sacru loc după vizita oferită de Shabdrung Ngawang Namgyal (unificatorul Bhutanului) în 1646. De atunci fiecare bhutanez e aşteptat măcar odată în viaţă să viziteze mănăstirea. Spre după-amiază ne îndreptăm spre Ta Dzong, unde intrăm în Muzeul Naţional.

1 noiembrie 2010.

Îmbarcarea spre ţară.

Acest site foloseste cookie-uri functionale și cookie-uri ale unor terțe părți pentru a îmbunătăți experiența ta pe acest site și a înțelege modul în care utilizatorii interacționează cu conținutul nostru. Continuând să navighezi pe acest site îți oferi acordul pentru utilizarea acestor cookies. To find out more about the cookies we use and how to delete them, see our privacy policy.

I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk