voiaje-personalizate-thumb-wide
Voiaje Personalizate

„Muzica este timp sonor”, spunea Emil Cioran. Ce poate fi mai vienez decât un concert pentru muzică de cameră scris de ...

read more

arta-a-cultura-thumb-wide
Artă & Cultură

Poţi merge către un loc pentru că vrei să-l „bifezi”, să te lauzi pentru deschiderea de orizont pe care, teoretic...

read more

destinatii-unice-thumb-wide
Destinaţii Unice

Dacă te-ai pierdut de însuţi, dacă ceea ce faci e mai departe de dorinţele tale intime ca niciodată... dacă oraşul...

read more

plecari-garantate-thumb-wide
Plecări Garantate

Dacă te-ai pierdut de însuţi, dacă ceea ce faci e mai departe de dorinţele tale intime ca niciodată... dacă oraşul...

read more


Descriere

Aşadar, ce ştim noi despre Islanda? Gheţari. Gheizere. Ape geotermale. Cratere. Istorii cu vikingi. Lavă solidificată. Nopţi albe. Nopţi arctice. Căciuliţe tricotate. A, şi Björk. Parcă şi Sigur Rós (pentru pasionaţii de muzică).
Să vedem ce putem adăuga pe lista tentaţiilor şi superlativelor: Islanda e cea mai mică ţară nordică (ca populaţie). Deci o să ne fie la îndemână să ne deplasăm de colo-colo. Gheţarul Vatnajökull e învelit cu cea mai groasă pătură din Europa (900m de gheaţă, acolo sigur nu e caniculă). Islandezii sunt foarte mândri de parlamentul lor – fiind primul din lume, înfiinţat în anul 930.
Pentru expediţia asta vom pune în bagaj şi căciulă şi şlapi, şi cojoc şi costum de baie. Pentru că teritoriul vikingilor e o lume unică şi specială, plină de provocări – cum ar fi o baie în ape fierbinţi cu maluri de gheaţă.
Pe lângă excursii, petreceri tematice şi festivaluri, mai există o atracţie turistică inedită: fermele cu sere construite lângă izvoarele termale, în care se cultivă flori, viţă de vie şi chiar banane. Bine, nu pentru banane ne ducem noi acolo, ci pentru că ţara are un sistem turistic perfect – de vreme ce atrage anual un număr de turişti de două ori mai mare decât propria populaţie, turişti printre care în luna august vom fi şi noi, cu siguranţă. Dacă tot facem drumul până aici, dăm o fugă în vecina Groenlanda, teritoriul insular locuit de eschimosi şi administrat de Danemarca. Şi aici există superlative: insula omonimă este cea mai mare de pe glob!

Data de plecare 06 August 2013
Pret: 4930 euro / pers.
Grup de la 8 persoane
*nu include zborul international
 

Itinerariu

Click pe hartă pentru mărire ->
06 August: Reykjavik
Tratăm capitala cum se cuvine: adică facem un tur de oraş, dar ne aventurăm şi dincolo de graniţele urbane – acolo vom avea cea mai clară percepţie a noţiunii de izolare. Însă pentru că trebuie sărbătorită prima zi a voiajului nostru, ne conformăm ineditului nordic: ne relaxăm în apa izvoarelor fierbinţi, luăm o gură de vodcă rece, admirăm gheţarii din depărtare, privim focurile în timpul nopţii.

07 August: Geysir şi Parcul Naţional Thingvellir
Azi suntem oaspeţii celei mai faimoase zone geotermale, The Great Geysir. Fenomene geologice temporare şi uneori imprevizibile, gheizerele au durată de viaţă „limitată" la câteva mii de ani. Cel pe care în vizităm a erupt pentru prima oară în sec. 14. Un peisaj precum scenografia unui film de basm, cu un decor de izvoare fierbinţi, care aruncă spre cer impresionante coloane de apă fiartă şi aburi. Următorul moment al zilei e destinat tot „geografiei apei": Cascada Gullfoss, supranumită „regina cascadelor islandice". Încheiem cu o plimbare prin Parcul Naţional Thingvellir, obiectiv înscris pe lista patrimoniului mondial UNESCO şi situl original al celui mai vechi Parlament din lume.

08 August: Reykjavik - Qaqortoq
Timp liber (şi, dacă ne e permisă aprecierea, extrem de tentant şi plăcut) dedicat cumpărăturilor. O jumătate de zi în care vom face shopping de articole din lână de foarte bună calitate, bijuterii din argint cu motive arhaice, tradiţionalele rune în care poţi citi viitorul, hărţi antice (da, poţi găsi hărţi autentice!), produse Beechwood – din somon afumat după reţete milenare, dulciuri locale, mici îngeri sculptaţi. După amiază, părăsim Islanda şi ne îndreptăm spre Qaqortoq, cel mai mare oraş din sudul Groenlandei.

09 August: Qaqortoq
Zi libera. Pentru că un voiaj presupune etape alternative, de explorare şi apoi de sedimentare a impresiilor şi senzaţiilor, azi avem prilejul unui respiro. Avem timp de scris în jurnalul de călătorie. Explorăm magnificul oraş pe cont propriu. Bem o cafea, privim trecătorii şi, dacă tot ne-am antrenat ieri, mai cumpărăm suveniruri.

10 August: Qaqortoq - Igaliku
Ziua de astăzi este dedicată unui sătuc ce în 2010 număra doar 55 de locuitori. Localizat pe un istm, cu case colorate ce punctează golful fertil şi plin de verdeaţă, Igaliku este unul dintre cele mai frumoase sate din Groenlanda. Privelişti tulburătoare, natură primară, creste imaculate, fragmente mute de gheaţă...

11 August: Igaliku
Rămânem în pitorescul decor de la Igaliku, celebru pentru ruinele de la Gardar – prin secolul 12, acolo era centrul religios al Groenlandei de sud. Vizităm reşedinţa episcopală antică iar apoi fotografiem peisajul aspru aflat de cealaltă parte a fiordului Muntelui Illerfissalik.
Ne aventurăm pe coastele muntoase ce conturează Lacul 90 şi ajungem sus, înspre platou. De aici, priveliştea asuprea fiordului Qooroq, a icebergurilor izolate şi a gheţarului de la baza fiordului este greu de descris fără a abuza de metafore. Nimic nu „sună" a secolul 21, totul arată ca la începutul Creaţiei. Noi, stânca, cerul. Să privim cu atenţie drumul pe care păşim la întoarcere, căci n-ar fi imposibil să găsim un exemplar de minerale rare precum „Piatra Lunii".

12 August: Igaliku Narsaq Qassiarsuk
O vizită la ruinele Brattahlid – locul unde a poposit cu câteva secole în urmă legendarul navigator şi explorator islandez Erik cel Roşu, căruia i se atribuie fondarea primei colonii vikinge din Groenlada. Tot el a descoperit provincia Labrador, pe coastele Canadei de azi – până la care sunt mai puţin de 1000km. În anul 2000, ferma sa şi biserica Thjodhildur au fost reconstruite pe situl din apropierea ruinelor.

13 August: Qooroq
Barca ne va purta cât mai aproape de fiordul Qooroq, unul dintre miile de „traforaje" dantelate care zimţuiesc conturul insulei. Vom avea iarăşi prilejul de a ne imprima pe retină iceberguri, creste albe, întinderi albastre... iar seara ne intoarcem in Reykjavik

14 August: Borgarnes, Reykholt şi Deildartunguhver
Prima jumătate a zilei e dedicată culturii islandeze. Pornim pe urmele poetului şi războinicului viking Egill Skallagrímsson şi a contemporanilor săi din Borgarfjordur.
Vizităm Centrul Expoziţional al aşezământului islandic din Borgarnes. De aici, o plimbare ne poartă spre Reykholt – căminul lui Snorri Sturluson, unul dintre cei mai însemnaţi poeţi şi istorici nordici ai Evului Mediu – şi la Snorrastofa. După amiaza avem iarăşi întâlnire cu natura sălbatică şi unică a insulei: la cascadele Our Hraunfossar şi la Deildartunguhver, cel mai mare izvor fierbinte al emisferei nordice.

15 August:
Ce final mai potrivit pentru călătoria noastră decât o zi petrecută la Laguna Albastră? Acest spa geotermal este una dintre cele mai vizitate atracţii din Islanda. Apele sale calde, reînnoite la fiecare două zile, sunt bogate în minerale cu efecte terapeutice, iar temperatura bazinelor e în medie de 37–39 °C. Izvorând din sol la temperaturi mult mai mari, apa trece însă mai întâi prin instalaţiile uzinei geotermale producătoare de electricitate, apoi ajunge în sistemului municipal de încălzire şi abia de acolo, răcită, ajunge în bazinele de terapie şi agrement unde ne vom încheia şi noi periplul nordic.

Excursii Optionale

Tur optional:  INSULELE FEROE
Pret: 1330 Euro/pers

Grup de la 6 persoane

16 August:
Zi de voie în Reykjavik.

17 August:
Astăzi zburăm spre aeroportul Vagar, în Insulele Faeroe. Vom fi transferaţi la hotel.

18 şi 19 August:
Tur cu vaporul spre Mykines – paradisul oricărui pasionat de păsări. Călătoria se continuă cu o plimbare cu barca pe lacul din apropierea hotelului.

20 August:
Astăzi ne pregătim de reîntoarcerea acasă.

Hoteluri:
 • Tur opţional- Vagar - Hotel 62 North
Transport:
 • Tur Opţional - zbor Reykjavik – Vagar
 • Tur Opţional - zbor Vagar - Copenhaga
 Vizite:
 • Tur opţional - Vagar, Mykines.

Cazare şi Servicii


Hoteluri:

 • Reykjavik - Hotel Reykjavik Centrum
 • Narsaq - Hotel Narsaq
 • Igaliku – cazare într-o casă de ţară în camere fără facilităţi proprii
 • Narsarsuaq - Hotel Narsarsuaq
 
Transport:

 • zbor Reykjavik – Narsarsuaq şi vapor spre Qaqortoq
 • transfer cu barca Qaqortoq – Itilleq
 • transfer cu barca Itilleq – Qassiarsuk şi Qassiarsuk – Narsarsuaq
 • zbor Narsarsuaq – Reykjavik

Mese:

 • 9 mic dejunuri
 • 9 prânzuri
 • 9 cine

 Vizite:
 • Reykjavik, Geysir, cascada Gullfoss, Parcul Naţional Thingvellir, centrul Expoziţional al Aşezământului Islandez din Borgarnes
 • Reykholt, cascadele Our Hraunfossar, Deildartunguhver
 • Qaqortoq, Igaliku, Gardar, fiordul Muntelui Illerfissalik, ruinele Brattahlid, fiordul Qooroq, Laguna Albastră

  Broşură

  Broşuri:  Descarcă broşura pdficon_large

  Lectură recomandată:  15 octombrie 2010
  Zbor spre Beijing. După cazarea la hotel, vom ieşi la o plimbare agale, ca să ne putem obişnui cu aerul asiatic.

  16 octombrie 2010

  Astăzi mergem să vedem Oraşul Interzis, casa de 720.000 mp a unui şir de 24 de împăraţi ai Chinei: 980 clădiri, 8700 de camere, grădini impresionante. Apoi vizităm Piaţa Tienanmen. Clădirea care a dat numele pieţei, „Poarta Păcii Cereşti”, a fost construită în 1420, în timpul dinastiei Ming. Vom face un tur amplu, ne vom fotografia în faţa mausoleului Mao Ze Dong, cu statuia Eroilor şi Marea Sală a Poporului. După cină programul nostru va mai include un show acrobatic.

  17 octombrie 2010

  După micul dejun zburăm spre Xian. Capitala provinciei Shaanxi,

  Xian era punctul terminus al Drumului Mătăsii.  Vom ajunge la Marelui Zid după o călătorie de maxim 45 de minute cu maşina. Vom gâfâi încercând să atingem una dintre cele mai înalte culmi

  ale zidului, nu de alta, dar priveliştea este  fantastică. Păşim pe una dintre cele mai cunoscute

  construcţii din lume, desăvârşire de neegalat, zid care după ultimul calcul depăşeşte 11.000 de km.


  18 octombrie 2010

  Astăzi vom vizita armata de teracotă a primului împărat al Chinei. Figurinele sunt , se spune, copia 1:1 a întregii armate: 8000 de personaje, peste 100 de care, 400 de cai şi 300 de cavaleri. După ce ne vom bucura de imagine şi vom face evident sute de poze, vom pleca spre Zidul Oraşului, construit în 194 î.Hr. După acest popas, ne vom îndrepta spre a III-a ţintă, respectiv Wild Goose Pagoda. Una dintre cele mai înalte pagode budiste, a fost terminată în 704, în timpul dinastiei Tang. Unul dintre rolurile importante al pagodei, a fost păstrarea aici a statuilor budiste aduse din India de către Xuanzang.

  19 octombrie 2010

  Ne îndreptăm spre Xining situat în partea de est a provinciei Qinghai. Oraşul cu o istorie de 2100 de ani, a reprezentat un important centru comercial în coridorul Hexi, calea spre Tibet. Recuperat de la tibetani în 1104, sub dinastia Song, Xining (pacea din vest), a dobândit şi o importanţă religioasă, odată cu dezvoltarea budismului tibetan (lamaismul), pornit în secolul 7 d Hr. Vom vizita o moschee locală, vom servi masa la un restaurant şi ne vom simţi şi mai aproape de Tibet.
  Pornim cu trenul spre Lhasa într-o aventură de 24 de ore la înălţimi de peste 4000 m. Pentru o aclimatizare mai bună vă este sugerată neconsumarea băuturilor alcoolice şi nici  fumatul, deşi garnitura va avea un vagon restaurant. La o cotă maximă de 4950 m, peisajele vor fi covârşitoare.

  20 octombrie 2010

  Lhasa : Ziua de astăzi este lipsită de activităţi. Timp liber pentru aclimatizare.

  21 octombrie 2010

  Vizităm Palatul Potala -- casa celor 14 Dalai Lama. Infrastuctura e în construcţie, iar colonia tibetană de 3 milioane de suflete, împrăştiată pe un teritoriu de 1,4 milioane kmp, trăieşte făcând minimum 100.000 de mătănii în viaţă sperând la o reîncarnare mai bună şi o următoare viaţă mult mai prosperă. Textul „din motive politice, Dalai Lama nu poate ocupa tronul său din Palatul Potala” ne va fi înfăţişat la vizitarea sălii. Ţintele noastre de azi vor mai fi templul Jokhang, strada şi piaţa Barkhor şi un spital local. După Potala ne vom îndrepta spre Jokhang. Templul a fost construit de regele Sogsten Gampo pentru a celebra căsătoria sa cu prinţesa Wencheng, în 605 d Hr.
  Vremea în Lhasa este călduţă în timpul zilei, seara însă temperatura scade în jurul a 10 grade. Suntem la 3700 m altitudine, iar de mâine vom începe urcuşul.
  22 octombrie 2010

  Mergem la reşedinţa de vară a tuturor Dalai Lama după cel de-al VII- lea. „Parcul bijuterie” – aşa cum se traduce Norbulingka oferă arhitectura pălăriilor-galbene, cea mai celebră sectă (sunt 4 în total, însă Lamaismul este cea mai cunoscută). Calmul şi liniştea ne învăluie paşii îndreptându-ne spre muzeul tibetan şi, mai apoi, spre mănăstirea Sera – una dintre cele 3 mari universităţi monahale Gelukpa. Sera (în tibetană „trandafiri sălbatici”) a fost construită în 1419 de Jamchen Chojey discipolul lui Thsong Khapa şi găzduia 5000 de călugări în 1959. Însă, după revoluţia culturală tibetană şi ocupaţia chineză, numărul acestora a scăzut simţitor, astăzi numărând doar câteva sute.

  23 octombrie 2010

  Ne îndreptăm spre Shigatse. Trebuie să ştiţi că pentru fiecare oraş străbătut după Lhasa trebuie obţinut un permis special de călătorie. Veţi fi surprinşi să vedeţi autostrăzi impecabile, construite de chinezi la peste 4000 m altitudine. În Shigatse vom arunca o privire asupra unuia dintre cele mai mari lacuri, Yamdrok (621 kmp). După acest popas ne îndreptăm spre mănăstirea Palkhor, lăcaş de cult clădit în 1427. Este un templu budist tipic, cu o combinaţie de stupa şi templu, considerat ca reprezentant real al stilului mănăstirilor budiste construite între secolele 13 şi 15 în Tibet.


  24 octombrie 2010

  Plecăm spre Tingri, traseu de foc, cu 3 ore distanţă de mers până la base-camp Everest, la 5300 m altitudine. De aici vom începe urcarea : 5 ore de mers infernal pe un drum off-road la peste 5000 m, la bordul Land Cruiserelor. Ajunşi în oraşul-bază pentru aventurierii escaladărilor cu ţinta Everest, după ce ne vom caza, vom încerca să vizităm mănăstirea Tashilhunpo. Tingri adună câteva sute de suflete, se află la 50 de km de graniţa cu Nepalul şi e cunoscut ca locaţie cu o privelişte absolută asupra munţilor de jur-împrejur: Makalu, Lhotse şi Everest.


  25 octombrie 2010

  Turme de iaci, cârduri de copii care vin/pleacă de la şcoală, păstori şi un peisaj ireal. Coborâm prin pasul Nyalam, iar timp de 2 ore, trecem de la 5000 m la 2700, până în pasul Kodari. Cu Himalaya în faţă, “la vitta e bella”, iar Zhangmu ne aşteaptă cu braţele deschise.
  26 octombrie 2010

  Vom traversa graniţa nepaleză pe jos. Trecem peste un pod care susţine miile de traficanţi de frontieră, printr-o forfotă de nedescris, dar de fotografiat. Ape cristaline ce se prăvălesc de pe versanţi şi privelişti covârşitoare ne sunt alături în drumul nostru spre Dhulkiel. Suntem transferaţi spre Dwarika.
  27 octombrie 2010

  Vom pleca spre Kathmandu, unde suntem aşteptaţi să vizităm oraşul Bhadgaon, al treilea ca mărime din Kathmandu, odinioară capitala Nepalului. Vizităm templul Pashuaptinath închinat lui Shiva, zeu hindus, cât şi stupa Boudhanath. După prânz, mai avem de bifat un tur al oraşului Kathmandu şi al Templului Maimuţelor, Swayambhunath. Noaptea ne prinde adăpostiţi la hotelul Yak and Yeti, sub adăpostul celor 5 stele confortabile.

  28 octombrie 2010

  Astăzi zburăm peste munţii Himalaya spre Bhutan. La sosire vom fi aşteptaţi de ghidul nostru şi transferaţi către Thimphu. După masa de prânz vizităm memorialul regelui Chorten, surprinzând forfota şi rugile continue, însoţite de rularea celebrelor tambururi. Ne mai oprim la Tashichho Dzong, mănăstire budistă şi fortăreaţă nordică a oraşului. Această construcţie e centrul guvernului şi religiei, reprezentând tronul şi sediul monarhului Je Khenpo sau Chief Abbot. Seara vom face o plimbare în jurul oraşului Thimphu.  29 octombrie 2010

  Pornim spre obiectivele turistice ale văii Thimphu: Librăria Naţională, Institutul Zorig Chusum şi Muzeul Textilelor, o mărturie fascinantă a culturii materialelor Buthaneze şi a celor 13 arte şi meşteşuguri.
  Apoi vom conduce spre pasul Dochu-La (3088 m). Spre seară ajungem în Punakha.

  30 octombrie 2010

  Vizităm Punakha Dzong, unul dintre centrele administrative ale Bhutanului (fiind 20 în total), fosta capitală şi sediul guvernului până în 1955. Distrus în timp de incendii şi cutremure, oraşul a fost reconstruit integral de noul rege. Plecăm spre Wangduephodrang unde vizităm piaţa locală. Districtul Wangduephodrang este renumit pentru produsele sale din bambus, ardezie şi sculpturi în piatră. După prânz plecăm spre Paro, în drum oprindu-ne să vizităm Simtokha Dzong.

  31 octombrie 2010

  O luăm agale, la pas, într-o plimbare de 5 ore! Poteca ne duce spre mănăstirea Taktsang, una dintre cele mai cunoscute mănăstiri Bhutaneze, construită pe un pisc la 900 m înălţime. Se spune că Guru Ripnoche a sosit aici pentru meditaţie, călare pe un tigru, de unde denumirea locului “Tiger’s Nest”. Locaţia a fost recunoscută ca fiind cel mai sacru loc după vizita oferită de Shabdrung Ngawang Namgyal (unificatorul Bhutanului) în 1646. De atunci fiecare bhutanez e aşteptat măcar odată în viaţă să viziteze mănăstirea. Spre după-amiază ne îndreptăm spre Ta Dzong, unde intrăm în Muzeul Naţional.

  1 noiembrie 2010.

  Îmbarcarea spre ţară.

  Acest site foloseste cookie-uri functionale și cookie-uri ale unor terțe părți pentru a îmbunătăți experiența ta pe acest site și a înțelege modul în care utilizatorii interacționează cu conținutul nostru. Continuând să navighezi pe acest site îți oferi acordul pentru utilizarea acestor cookies. To find out more about the cookies we use and how to delete them, see our privacy policy.

  I accept cookies from this site.
  EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk