voiaje-personalizate-thumb-wide
Voiaje Personalizate

„Muzica este timp sonor”, spunea Emil Cioran. Ce poate fi mai vienez decât un concert pentru muzică de cameră scris de ...

read more

arta-a-cultura-thumb-wide
Artă & Cultură

Poţi merge către un loc pentru că vrei să-l „bifezi”, să te lauzi pentru deschiderea de orizont pe care, teoretic...

read more

destinatii-unice-thumb-wide
Destinaţii Unice

Dacă te-ai pierdut de însuţi, dacă ceea ce faci e mai departe de dorinţele tale intime ca niciodată... dacă oraşul...

read more

plecari-garantate-thumb-wide
Plecări Garantate

Dacă te-ai pierdut de însuţi, dacă ceea ce faci e mai departe de dorinţele tale intime ca niciodată... dacă oraşul...

read more

Descriere

Cosmin de la Cassa Loco vă invită

Într-un periplu prin "Ţara dimineţilor liniştite"

Coreea de Nord, China

Sunt momente în viaţă în care banii nu rezolvă totul. Sunt anumite momente în care a cunoaşte persoana potrivită îţi înlesneşte calea spre ţelul dorit mai repede decât orice sumă de bani. Dacă ai început deja să citeşti aceaste rânduri înseamnă că eşti mai aproape de acea persoană şi eşti unul dintre cei norocoşi.

Despre ce vorbim aici?

Despre o călătorie în timp, despre o piesă de teatru pusă în scenă de alţi regizori, cu alţi actori, însă cu aproape acelaşi scenariu pe care l-am trăit şi noi până acum 20 de ani. Călătoria noastră te duce la două poluri. În doar 10 zile. Nu vorbim de Polul Sud şi Nord, ci de diferenţa dezvoltării economice în două ţări vecine aflate la capetele axei. Vă invit într-o călătorie în China şi Coreea de Nord pe care o veţi povesti prietenilor ani de zile de acum înainte.


Itinerariu

Click pe hartă pentru mărire ->  

Ziua 1:

Zburăm spre Shanghai - ceva ore, e drept - dar o vom face cu una dintre cele mai bune companii aeriene. Vom ajunge la Shanghai şi vom fi transferaţi la hotel. Restul zilei vă aparţine. Nu uitaţi că suntem în cea mai mare metropolă chinezească şi al doilea oraş asiatic ca dezvoltare după Hong Kong.

 

Ziua 2:

O să resimţim drumul, iar noaptea va trece într-o clipă. Ziua următoare începe dis-de-dimineaţă cu un mic dejun copios. După aceea, turul începe cu vizitarea templului Jade Buddha. Templul, aflat în partea de vest a oraşului, adăposteşte statuia lui Buddha, sculptată în jad şi adusă aici de călugărul Hui Gen, tocmai din Burma în 1886. Întreg turul acestui templu va dura în jur de o oră. Apoi ne îndreptăm spre centrul oraşului, unde vom păşi în cea mai ofertantă şi ravisantă grădină, Yu, a cărei construcţie a început în 1559. Grădină a fost concepută ca loc privat şi lui Pan Yunduan i-au trebuit 20 de ani să o finalizeze. Pan Yunduan a încercat să îşi impresioneze tatăl, înalt oficial al dinastiei Ming. După călătoria plină de aer curat prin această grădină, e timpul pentru polul opus. The Bund ne aşteaptă! E locul în care vom descoperi cele mai multe stiluri arhitecturale, pontoane, clădiri în stil neoclasic, gotic, renascentist sau art deco. Este locul cel mai căutat de către turişti şi poate cea mai europeană parte a Shanghaiului. Mai departe, e timpul pentru shopping! Vom putea cumpăra ceai chinezesc, porţelan sau putem doar savura o cafea în Taikang Road, tabla de şah a zonei comerciale.

 

Ziua 3:

Suntem în Shanghai, cea mai mare metropolă din China, cel mai impozant punct comercial din Asia. Prima oprire a zilei: World Expo China 2010. Nu o să vă spun ce se petrece acolo ci doar că, fără îndoială, fiecare dintre voi îşi va găsi interesele ilustrate în această întrunire a comercianţilor şi tehnicilor de toate soiurile. Pauză, atât cât va fi nevoie. După kilometri întregi de expozanţi, milioane de participanţi şi zeci de idei pentru “a better city, a better life” mă gândesc că un festin culinar cu raţă friptă ar merge de minune.

 

Ziua 4:

La transferul către aeroport puteţi opta între un masaj, o vizită la un muzeu din apropierea hotelului sau pur şi simplu o plimbare prin oraş. Fără un scop anume, doar pentru plăcerea ochiului. Trebuie însă să ţineţi cont de ora plecării către aeroport. Vom zbura câteva ore spre Dandong, oraşul graniţă cu Coreea de Nord. Ajunşi şi cazaţi la Crowne Plaza, ne vom trage sufletul în jurul unui ceai de iasomie, pregătindu-ne de o cină nord-coreeană. Vom servi bucate pregătite şi servite în trilurile muzicii coreene. Veţi gusta detaliile la faţa locului. Vă mai spun doar că specialităţile vor include cu siguranţă celebra varză murată picantă şi poate Noodles Soup, însoţită de o ... foarfecă. Hwanho!

 

Ziua 5:

Plecarea spre Coreea de Nord va începe dimineaţa. Vom călători cu trenul, trecând râul Yalu şi păşind pe teren coreean prin Sinuiju. Vom fi controlaţi, verificaţi – intrăm într-o ţară în care condiţiile de securitate sunt severe. Drumul îl vom parcurge într-un tren identic cu orice garnitură ce face legătură cu Luduş sau Tecuci. Acum veţi simţi cu adevărat întoarcerea în timp; veţi începe să faceţi diferenţe şi să rememorati senzaţiile orânduirii comuniste.  Odată ajunşi în Pyongyang vom avea stabilit programul cu o precizie de ceas elveţian. Hotel, masă şi poate o discuţie la barul hotelului Yanggakdo. Vom avea un sky bar la dispoziţia noastră, bere ieftină şi muzică nord-coreeana. Cina specifică va fi servită la mese într-o atmosferă destinsă. Pentru cei ce au vizitat, în vremea lui Ceauşescu, celebrul hotel Intercontinental, veţi recunoaşte atmosfera. Pentru ceilalţi, veţi realiza ce însemna felia de rai occidental. Ţara merge unsă de roata sistemului comunist, iar hotelul face parte din altă lume, a celor care vin şi aduc bani din afară graniţelor, şocându-ne cu CNN la televizorul din cameră, bere Heineken dar şi cu rugămintea ghidului de a nu folosi în exces apa de la duş, motivând că ”it’s people’s money”.

Următoarele zile vor trece cu program strict şi clar, fără timp pentru shopping sau timp cheltuit după cheremul fiecăruia. Vom fi însoţiţi non-stop de trei-patru ghizi, iar turul ne va duce spre vizitarea şcolilor, a punctelor de interes ca monumentul Juche, locul unde s-a născut Kim Il Sung, palatele unde se află toate cadourile primite de Kim Il Sung şi fiul Kim Jong Il, cât şi graniţa cu Coreea de Sud. Plimbările se fac cu un microbuz, programul începe dis-de-dimineaţa în jurul orei 9, iar limba de conversaţie va fi engleza sau franceza.

Pyongyangul te şochează prin grandoarea construcţiilor, prin încercarea de a arăta lumii că poporul condus de marele lider Kim Il Sung, după descoperirea ideii Juche, a reuşit împreună, construind clădiri incredibile, metrou, şi nu în ultimul rând bomba atomică.

Coreea de Nord e frumoasă, o ţară care îţi aduce până la cel mai mic detaliu aminte de România, până şi natura e apropiată de a noastră. Vă veţi da seama de ce Ceauşescu a venit de aici cu ideea de a fi preaslăvit aşa cum era omolgul său coreean. Poporul nord-coreean crede în ceea ce zice, ţi-o demonstrează la tot pasul şi e fericit.

Am venit în Coreea de Nord să asistăm la celebrarea înfiinţării partidului, care va împlini 65 de ani. Vom vedea mişcări de masă incredibile, un festin colorat şi covârşitor. Vă veţi simţi cu adevărat norocoşi şi bucuroşi că aţi avut parte de această experienţă.

Turul nostru mai atinge 2 localităţi, Nampo şi Kaesong, oraşe care sunt strâns legate de înfiinţarea partidului.

 

Ziua 6:

Vom fi transferaţi la aeroport, de unde vom pleca spre Beijing. Înainte de plecare, dacă aţi fost cuminţi, veţi primi şi câte o insignă cu zâmbetul marelui lider Kim Il Sung, după ce veţi fi semnat cererea de posesie. Recunosc, eu sunt unul dintre puţinii, dar mândrii posesori. Revenind la Beijing, odată ajunşi şi cazaţi la Crowne Plaza, vă invit la o plimbare agale prin oraş. Ceea ce nu s-a putut face în Coreea, se va face aici. Să ieşim să ne plimbăm agale şi de ce nu: haideţi la un festin culinar pe stradă, în primul restaurant care ne face cu ochiul.

 

Ziua 7:

Turneul de azi ne duce la Marele Zid, după o călătorie de maxim 45 de minute cu maşina. Vom gâfâi încercând să atingem una dintre cele mai înalte culmi ale zidului, nu de alta, dar priveliştea este fantastică. Păşeşti pe una dintre cele mai cunoscute construcţii din lume, desăvârşire de neegalat, zid care după ultimul calcul depăşeşte 11.000 de km. Luăm o piatră în gură? Nu, mai bine un magnet pentru prieteni şi un glob specific. Ne întoarcem în oraş, vizităm Cuibul De Pasăre, Satul Olimpic şi construcţiile ridicate pentru Jocurile Olimpice. Apoi ne îndreptăm spre Palatul de Vară. Folosit timp de 800 de ani, palatul ascunde legende cu tâlc, mii de picturi şi temple budiste. Are cea mai lungă pergolă pictată din lume, iar senzaţia de serenitate şi calm este palpabilă. Deşi vor fi sute de turişti alături de noi, vom simţi cu adevărat calmul şi liniştea.

 

Ziua 8:

Ţintele zilei de azi sunt următoarele: Templul Cerului, Oraşul Interzis şi cea mai mare piaţă din lume, Tienanmen. Dacă Templul Cerului, construit în 1406, e patrimonoiu Unesco şi reprezintă una dintre cele mai interesante locaţii de vizitat, cu siguranţă Oraşul Interzis reprezintă adevăratul punct de interes al zilei. O să avem parte, puţin e adevărat, de o gură de aer împărătesc, de locuri de altădată, de neînchipuit poate, pe care împăraţii le aveau strict pentru uzul personal. La ieşirea din Oraş, intrăm în piaţa Tienanmen, unde vom face câţiva paşi.

O să fie o zi destul de obositoare, dar finalul nu poate fi altfel decât delicios. Vom avem parte de cea mai bună raţă din lume, la unul dintre cele mai frecventate restaurante din Beijing.

 

Din păcate însă, aventură se încheie în această seară. Ne vom îmbarca în avion şi vom părăsi Asia, cu siguranţă că vom avea ce povesti prietenilor.

Grup Lider


tour leader

Vă salut,

 

Numele meu este Cosmin Tudoran şi sunt bucuros să mă prezint domniilor voastre.

Sunt unul dintre membrii formaţiei Ca$$a Loco, artist, entertainer, antreprenor şi jurnalist în devenire. Publicaţiile pentru care am semnat au fost Play, Jurnalul, Clever Travel, iar acum Men’s Health. Iubesc călătoria, fiind un fan declarat al Asiei. Sunt internet-addicted, fotograf amator şi, sper, ghidul dumneavoastră pentru ceea ce Atlantic Tour vă pregăteşte.


Cazare şi Servicii

Hoteluri

Shanghai: Swissotel 5*

Dandong: Crowne Plaza 5*

Pyongyang: Yanggakdo 4*

Kaesong: cazare într-o casă tradiţional coreana

Beijing: Crowne Plaza 5*

 

Mese

12 mic dejunuri, 8 prânzuri, 7 cine

 

Vizite

  Shanghai: Templul lui Buddha din Jad, Grădinile Yu, The Bund Pyongyang: Muzeul Koryo, Turnul Ideii Juche, Monumentul Partidului Muncii, Mausoleul Memorial al lui Kim Il Sung din Kumsusan, Sala Expoziţiei Internaţionale a Prieteniei, Templul Pohyon, Şcoala Primară, Casa Mangyongdae, Nampo, Monumentul ridicat în cinstea războiului de eliberare a Patriei, Arcul de Tiumf, Metroul Pyongyang, Zona demilitarizată Panmunjon.
Bilete categoria I la Festivalul Ari Rang din Pyongyang, Spectacol la circ, Participare la parada militara organizata cu ocazia a 65 de ani de la înfiinţarea Partidului Muncii
Beijing: Marele Zid (UNESCO), Palatul de Vară (UNESCO), Templul Cerului, Oraşul Interzis (UNESCO) şi Piaţa Tienanmen.

Transport

- zbor Bucureşti-Shanghai

- zbor Shanghai-Dandong

- tren Dandong-Pyongyang

- zbor Pyongyang-Beijing

- zbor Beijing-Bucureşti

Broşură

Broşuri:

coperta
Descarcă broşura pdficon_large

Lectură recomandată:Shanghai: Swissotel 5*

Dandong: Crowne Plaza 5*

Pyongyang: Yanggakdo 4*

Kaesong: cazare intr-o casa traditional coreana

Beijing: Crowne Plaza 5*

Acest site foloseste cookie-uri functionale și cookie-uri ale unor terțe părți pentru a îmbunătăți experiența ta pe acest site și a înțelege modul în care utilizatorii interacționează cu conținutul nostru. Continuând să navighezi pe acest site îți oferi acordul pentru utilizarea acestor cookies. To find out more about the cookies we use and how to delete them, see our privacy policy.

I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk