Descarca acum
noile noastre brosuri
brosura

Argument

A călători înseamnă mai mult decât o simplă deplasare, mai mult decât un divertisment de câteva zile scoase din contextul rutinei cotidiene. Efectele unei călătorii sunt mai profunde decât filmele sau tonele de poze digitale pe care le uităm pe un CD – până când punem lângă el următorul CD, din următoarea călătorie.
A călători este sinonim cu a afla, a înţelege, a acumula... Dar înseamnă mai ales a te construi, a te instrui. Este o experienţă la fel de importantă precum „cetitul cărţilor", vorba cărturarului Miron Costin: „căci nu este alta mai frumoasă şi mai de folos în toată viaţa omului zăbavă...".
A călători e o stare de graţie care ne îmbogăţeşte. Poate unica. Profundă. Irepetabilă.

De aceea criza financiară prin care trecem (trecătoare, ca toate crizele) n-ar trebui să ne închidă accesul la această minunantă autoeducaţie.
Aşadar, facem apel la hedonism. Filozofii greci cu mare aplecare către gustarea plăcerilor din această viaţă – pentru că nu există altă cale de a afla cam pentru ce trăim – ţineau la loc de cinste călătoriile. Iar înţeleptul chinez Lao Tzu spunea că „un călător bun nu are planuri precise şi nici nu se sinchiseşte să ajungă undeva anume". Cam ca în viaţă, nu?
Cu toate astea, noi vă ajutăm să vă faceţi planurile de voiaj – pentru a vă lăsa dumneavoastră partea cea mai plăcută: aspiraţia, inspiraţia, visarea...
 • Amsterdam
  amsterdam_pic amsterdam_map

  Supranumit şi Veneţia Nordului, oraşul cosmopolit îşi trăieşte istoria modernă şi frenetică suprapusă pe reţeaua de canale flancate de clădiri pitoreşti construite în „epoca de aur olandeză", atunci când fostul sat de pescari din secolul 12 devenise unul dintre cele mai importante porturi din lume graţie dezvoltării comerţului. Capitală oficială a Ţărilor de Jos, capitală financiară şi culturală a Olandei, Amsterdam continuă să fie şi un regat al... diamantelor. Muzeul Van Gogh, Muzeul Stedelijk, casa Annei Frank, Amsterdam Stock Exchage (cea mai veche bursă din lume), dar şi cartierul felinarelor roşii sau cafenelele cu canabis sunt punctele-cheie ale oricărei călătorii în oraşul inclus anul trecut în UNESCO Heritage List.


 • Atena
  Atena_Acropole atena-mica
  Metropola elenă s-a putea condensa în câteva repere obligatorii pe lista unui călător iscusit. Acropole, colina simbolică a naţiunii, trebuie urcată cu emoţie, transpunându-te imaginar într-un contemporan al maestrului sculptor Fidias. Partenonul, suprema lecţie de arhitectură antică, ce trebuie privit mai ales în zori sau în amurg, când senzaţia de perfecţiune e copleşitoare. Plaka, ţesătura unui furnicar de străduţe înguste, magazine de suveniruri, taverne, cafenele, culoare, voie bună şi inflaţie de turişti pe metru pătrat. Monastiraki, piaţa de antichităţi unde ai senzaţia unei incursiuni simultane într-un amalgam de saloane aristocratice, muzee săteşti, case macedonene boiereşti: istoria obiectelor vechi, scrisă la poalele vestigiilor din secolul de aur al lui Pericle.
 • Bangkok
  Wat-Phra-Kaeo-Bangkok BANGHKOK - ok
  Fascinanta capitală a Thailandei presupune din partea călătorului o mare disponibilitate de a se lăsa uimit. În timp ce zgârie-nori ţâşnesc impetuos din reţeaua bulevardelor moderne, fluviul Chao Phraya îşi vede majestuos de curgerea seculară printre palate regale şi temple aurite şi clădiri monumentale, martore ale unei bogăţii culturale extreme. În timp ce mega mall-urile din Bangkok aspiră la titlul de cele mai mari din Asia sau din lume, comerţul tradiţional continuă să fie o sursă extraordinar de vie pentru vânătorii de amintiri. În timp ce ofertele moderne includ cele mai hip hoteluri, restaurante, baruri şi cluburi, călătorul va fi tentat de cele mai autentice şi relaxante tratamente spa – duse la un rafinament vecin cu nirvana... Să punem la socoteală piaţa de flori, piaţa de pe râu şi pieţele nocturne – şi vom avea explicaţia faptului că Bangkok-ul este vizitat anual de 15 milioane de turişti.

 • Barcelona
  barcelona_pic barcelona_map

  Descoperit la pas, cu harta şi ghidul în mână, pitorescul oraş iberic se înfăţişează turistului ca o suprapunere de mai multe civilizaţii, culturi şi oraşe, formând una dintre cele mai fascinante aşezări urbane europene. Geniul lui Antonio Gaudi, cel care a dat o interpretare cu totul originală stilului arhitectural modernist Art Noveau, a transformat Barcelona dintr-un oraş într-un... album de artă, ce merită răsfoit şi savurat măcar o dată în viaţă.


 • Bergen
 • Berna
 • Berlin
  berlin_pic berlin_map

  Actuala capitală a Germaniei a fost, pe rând, capitala Regatului Prusac, a Imperiului German, capitala Republicii de la Weimar şi a Celui De Al Treilea Reich. „Secţionat" după război de Zidul Berlinului, oraşul a fost un simbol al celor două lumi – cea liberă şi cea oprimată de comunism – dar care şi-a cultivat identitatea naţională şi a găsit vigoarea de a construi pe ruine, vindecând rănile urbane.
  Istorie, cultură, arhitectură, distracţie. Altfel spus: Poarta Brandemburg, borna iconică a separării Germaniei de Berlin. Gendarmenmarkt, piaţa neoclasică dominată de Franzosischer Dom; clădirea Reichstag-ului; Unter den Linden, bulevardul croit printre tei; turnul de televiziune de lângă Alexanderplatz; Rotes Rauthaus; Museum Island – o arie destinată artei şi antichităţilor –, Galeria Naţională, Muzeele Pergamon şi Bode, toate acestea îşi fac concurenţă în agenda oricărui călător. Iar dacă menţionăm şi faptul că Berlinul este şi unul dintre cele mai verzi oraşe din Europa, cu peste 60% la sută din suprafaţa totală fiind reprezentată de parcuri şi râuri, cu siguranţă agenda dumneavoastră va fi foarte util încărcată.


 • Bologna
  Bologna BOLOGNA - ok

  Fondată în 1088, Universitatea din Bologna este cea mai veche şi încă funcţională din Europa. Dacă la acest titlul adăugăm câteva nume celebre ale studenţilor ce au trecut pe acolo – Dante, Petrarca, Thomas Becket, Erasmus din Rotterdam, Copernic – înţelegem cam cât e de profundă trăsătura cultural-istorică ce face din Bologna un oraş unic, un centru al intelectualităţii neîntrerupte încă din Evul Mediu. Adăugăm o viaţă artistică la fel de efervescentă – Teatro alla Scala e activ încă din 1547 în Palazzo del Podesta – şi un univers gastronomic de o incontestabilă bogăţie şi savoare, şi iată cum invitaţia de a vizita Bologna devine o prioritate pe lista vacanţelor noastre europene.


 • Bruges
  Bruges brugges_mic

  Aici totul e poveste. Chiar şi locuitorii acestui faimos oraş al Flandrei, aflat la câteva zeci de minute de Marea Nordului, par personaje de basm medieval: capete blonde, cu ochi verzi-cenuşii, care îţi grăiesc amabil într-o limbă necunoscută şi totuşi familiară, din care prinzi un cuvânt cu rezonanţă franceză, apoi unul într-un fel de germană. Începi să crezi că pricepi, dar înţelesul frazei în flamandă îţi alunecă apoi printre degete ca un peştişor de aur. Sau ca o scoică de aur – pentru că în Bruges, ca în toată Belgia de altfel, mâncarea tradiţională este moules et frites (scoici cu cartofi). Să menţionăm zecile de muzee, festivaluri şi concerte, canalele cu alură veneţiană, arhitectura tradiţională, obiectele din dantela omonimă, specifică zonei, legendarul flacon cu Sfântul Sânge, păstrat în Basilica oraşului şi scos în public în procesiunea anuală cu atmosferă medievală încă din 1291. Iar lista detaliilor de poveste poate fi completată la faţa locului cu alte aspecte pitoreşti ale oraşului flamand...


 • Bruxelles
  bruxelles_pic bruxelles_map
  Capitală a Belgiei, sediu al guvernului şi parlamentului federal, Bruxelles este şi una dintre cele trei capitale ale Uniunii Europene, găzduind un sediu ale Parlamentului European, dar şi sediul NATO, al Uniunii Europei Occidentale şi al organizaţiei Eurocontrol. O treime din locuitorii acestui oraş au cetaţenie străină, mulţi dintre ei fiind diplomaţi sau politicieni.
  Cu aşa carte de vizită, am putea crede că febrilitatea metropolei cosmopolite diminuează amprenta locală specifică. Ei bine, oraşul vechi de circa 1000 de ani îşi păstrează farmecul istoric, iar La Grand Place, înconjurat de superbe case în stil Art Noveau, ar putea fi cel mai bun punct de plecare în descoperirea acestui oraş – fie că o luăm spre Atomium, monumentul atomului de fier multiplicat de 150 miliarde de ori, fie spre Teatrul Regal al Monedei, fie spre Parcul Jubileului, una dintre catedrale, sau pur şi simplu spre un cochet restaurant lângă ludicul Menneken Pis.

 • Budapesta
  budapesta_pic budapesta_map

  Dacă în urmă cu secole Dunărea desparţea cele două aşezări, Buda şi Pesta, astăzi fluviul pare mai degrabă că le uneşte prin cele opt poduri superbe, oferind turistului imaginea uneia dintre cele mai frumoase capitale europene. Buda te încântă cu casele medievale, bisericile şi catedralele sale, iar Pesta, cu bulevardele elegante şi clădiri impresionante.
  Pe oricare dintre malurile dunărene v-aţi afla, veţi avea confirmarea că apelativele „Perla Danubiană", „Regina Dunării" sau „Inima Libertăţii" nu sunt simple figuri de stil, ci metafore tandre şi mândre, asemenea senzaţiei pe care o lasă această capitală desenată în piatră şi istorie.


 • Casablanca
  harta1 casablanca_mic

  De 70 de ani încoace, numele oraşului marocan este legat – cel puţin în cultura occidentală – de antologicul film omonim regizat de Michael Curtiz. Nu ne putem imagina moderna metropolă de pe ţărmul Atlanticului fără flashback-uri ale memoriei cinematografice: Humphrey Bogart în decorul inconfundabil din Rick's Café, cu o arhitectură tipică datând din timpul dominaţiei franceze din 1912-1930. Bazarul cosmopolit nord-african – unul dintre cele mai mai mari din lume –, care va arăta la fel de exotic şi peste secole. Şi mai ales surâsul dulce-amar cu care Ingrid Bergman topeşte ecranul...
  În fine, revenind la secolul 21: Casablanca este azi şi unul dintre cele mai mari centre comerciale ale Africii, cu o activitate economică intensă, grefată pe atmosfera unică a metropolei. Moscheea Hassan II, Bulevardul Mohammed V, Catedrala Sacre-Coeur, Piaţa Mohammed V, din vechea medina până în Ville Nouvelle – toate reverberează aceeaşi lumină intensă, aceleaşi detalii decorative ale clădirilor antebelice, combinaţii de stil hispano-maur şi Art Nouveau, dar şi moderne accente ale prezentului. Ca un memento al refrenului memorabil: „As time goes by..."

 • Coasta Amalfitana
 • Coasta de Azur
  Nimes Coasta-de-azur-harta-mic

 • Coimbra
  Coimbra COIMBRA_mic

  Fosta capitală medievală a naţiunii portugheze şi al treilea oraş (după Lisabona şi Porto), Coimbra este celebră prin Universitatea fondată în 1290 – cea mai veche instituţie acedemică din spaţiul cultural universal vorbitor de portugheză. Aşadar, o călătorie în Coimbra va purta amprenta acestui prestigios nucleu universitar – dar şi a câtorva rămăşiţe arheologice romane sau a clădirilor medievale amalgamate cu influenţa ocupaţiei maure. A nu se rata Catedrala, Muzeul Machado de Castro, Grădina Botanică a Univesităţii Coimbra. Şi, pentru o distracţie inedită mai cu seamă pentru cei ce au plecat la drum cu copiii, Portugal dos Pequenitos – un parc tematic educativ, unde găsim replici minitaturale ale celor mai celebre opere arhitecturale portugheze.


 • Como
  Como COMO - ok
  O elegantă ghirlandă de vile tiveşte cel mai celebru lac italian. La rândul lor, acestea sunt împodobite de istorie şi legende romantice despre pasiuni neîmpărtăşite. Spre exemplu, Villa Melzi l-a găzduit nu doar pe Stendhal, dar şi cum pe Franz Liszt, care de aici i-a scris sonate contesei Marie d'Agoult. Probabil grădina vilei, a cărei arhitectură clasică italiană te predispune la meditaţie, a structurat în cheie minoră melancoliile compozitorului. Como apare ca referinţă literară şi la Mark Twain, Dostoevsky, Hemingway...
  Pentru călătorul modern însă, picturalul Lac Como este decorul aventurilor lui Bond, James Bond (în Casino Royale şi în Quantum of Solace), destinaţia sau chiar adresa de vară a unor celebrităţi. Un motiv în plus de a trăi atât experienţa imersiunii în peisaje monumentale, cât şi delectarea cu sporturi acvatice sau tratamente spa de cea mai înaltă clasă.

 • Copenhaga
  Copenhaga Copenhaga - ok_1

  Capitală a Danemarcei, acest “paradis al nordului” respiră linişte, pace, optimisim şi frumuseţe. A ajuns în topurile lumii respectând sau chiar depăşind diverse ştachete de modernism, eleganţă şi stil. Este unul dintre cele mai scumpe oraşe ale lumii, alături de Londra şi Oslo, este cea mai verde capitală a mapamondului, cea mai vizitată zonă a Scandinaviei şi găzduieşte cea mai veche monarhie a lumii. Copenhaga este un oraş rupt de Europa, de contemporaneitate, de agitaţie şi capitalism agresiv. Sau poate, Copenhaga a înţeles altfel viaţa. Chiar dacă Danemarca este una dintre cele mai scumpe ţări ale Europei, chiar dacă danezii au nivel de trai superior, bunul simţ, amabilitatea şi modestia sunt însuşiri fascinante care te cuceresc instantaneu.


 • Cracovia
  Cracovia cracovia_mic

  Dacă ajungeţi la Cracovia cu afaceri, prelungiţi-vă sfârşitul de săptămână şi daţi o fugă prin oraş. La Biserica Sfintei Maria trebuie musai să ajungeţi. Este un edificiu gotic datând din secolul 14 şi are un faimos altar sculptat. La fiecare oră se aude un sunet de trompetă de pe cele două turnuri ale bisericii. Este un omagiu adus trompetistului care, în secolul XIII, a suflat din toţi rărunchii spre a anunţa un atac mongol şi a fost împuşcat în gât. Semnalul sonor mai este, de asemenea, difuzat şi la postul de radio naţional. Frumuseţea ei a fost luată mai departe de către cei care au emigrat. Astfel, a apărut o biserică dedicată Sfântului Mihai la Chicago, soră geamănă cu cea din Cracovia.

 • Doha
 • Dresda
  Dresda_htl dresden_mic

  Distrusă în timpul celui de al doilea război mondial, Dresda revine la splendoarea secolului XVIII prin restaurarea celebrului castel Residenzschloss. O adevărată legendă a lumii, Residenzschloss, castelul de secol XVI adăpostea nu mai puţin celebra Green Vault, fiind una dintre cele mai cunoscute "victime" arhitecturale ale războiului. Castelul a fost bombardat şi aproape complet distrus în timpul bormbardamentelor din 13 februarie 1945, care au transformat "Florenţa Nordului", cum era numită Dresda, în ruine. Marele noroc a fost că tot ce se găsea în Green Vault fusese deja dus în 1942 în fortareaţa de la Konigstein, şi asa numeroase opere de artă - tablouri, bijuterii, mobilier - au supravieţuit bombardamentelor.

 • Dubai
  Dubai_Burj_al_Arab Dubai - ok_1

  Trebuie spus că Dubaiul nu seamană cu nici un alt loc de pe Pământ. Este capitala mondială a vieţii pe picior mare; practic, atmosfera trepidează ca un amestec volatil de exces şi oportunitate. Este genul de loc unde starurile tenisului Andre Agassi şi Roger Federer joacă o partidă demonstrativă pe heliportul de pe acoperişul opulentului megahotel Burj al Arab; unde telefoanele celulare încrustate cu diamante, de 10.000 $ bucata, încheie tranzacţii instantaneu; unde anual milioane de oameni vin cu avionul doar pentru cumpărături.


 • Dubrovnik
 • Dublin
  dublin_pic dublin_map

  Situat pe malul râului Liffez, Dublin este un oraş cu multe contraste. Deşi este practic imposibil să circuli cu maşina, Dublin-ul se descoperă foarte uşor într-o plimbare pe străzile sale animate. Localnicii sunt oameni sofisticaţi, dar şi foarte prietenoşi, iar istoria tumultoasă a oraşului, ascunsă de faţada modernităţii, iese la suprafaţă atunci când te aştepţi mai puţin.


 • Dusseldorf
  Dusseldorf harta1

  Dusseldorf, un important centru comercial al Germaniei, oraşul, după cum spun locuitorii, cu cele mai multe Porshe-uri şi Ferrari-uri pe metru pătrat, este de asemenea un centru european al modei, aici având loc numeroase târguri de profil la care participa cele mai renumite branduri şi cunoscuţi designeri din lumea intreagă. În plus, Dusseldorf beneficiază de o scenografie superbă, traversat de Rin, cu un turn (Rhein Turm) de aproximativ 180m dominând peisajul.

 • Edinburgh
 • Ferrara
  ferraraimage FERRARA - ok

  Ferrara este capitala provinciei cu acelaşi nume. Situat pe râul Po, oraşul Ferrara are o structură urbanistică bine păstrată din secolul XIV, când era guvernată de familia d'Este. Ansamblul clădirilor monumentale renascentiste din Ferrara a fost înscris în anul 1995 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.


 • Florenta
  florenta_pic florenta_map

  Florenţa este capitala Toscanei, pe coasta de nord-vest a Italiei, fondatorul fiind nimeni altul decât Iuliu Caesar. Astăzi este una din atracţiile Italie, fiind spaţiul cultural unde s-a dezvoltat Renaşterea în sec. al XV-lea.


 • Frankfurt
  frankfurt Frankfurt - ok_1

  Frankfurt este poreclit „Bankfurt” precum şi „Mainhattan”, o aluzie la Manhattan, derivat de la râul local Main precum şi de la zgârie-nori. Este unul dintre cele trei oraşe europene care au un număr important de zgârie-nori.

  În Frankfurt se află un mare număr de instituţii importante de cultură germană; printre ele se numără universitatea Johann-Wolfgang-Goethe-Universität, muzee aflate în mare parte pe pe aşa-numitul Mal al muzeelor (Museumsufer) al Maine-ului. La Frankfurt se află deasemeni şi imensa grădină botanică numită Palmengarten, care adăposteşte printre altele o impresionantă seră de palmieri. Cele mai cunoscute muzee sunt Städelsches Kunstinstitut und Städtische Galerie, sau pe scurt Städel, şi Naturmuseum Senckenberg. De asemenea Museum für moderne Kunst (Muzeul de artă modernă) şi Schirn Kunsthalle (Galeria de artă Schirn) sunt notabile.

 • Geneva
  Geneva Geneva - ok_1

  Lacul Geneva sau Lacul Leman este cel mai mare lac din Europa occidentală. Numele său, probabil de origine celtică, a intrat în franceză prin intermediul limbii latine. În formă de corn, (sau ca o virgulă), lacul are malurile nordice, vestice şi estice în Elveţia şi malurile sudice în Franţa, frontiera dintre cele doua ţări trecând prin mijlocul său. Şi să nu uităm de renumitul salon auto renumit prin faptul că reuneste, an de an, numeroase creaţii ale designerilor auto, de la case renumite şi până la grupuri de studenţi aflati în căutarea afirmării.Deseori se intamplă ca aceste concepte, care ar trebui să fie vizionare, să surprindă prin… forme ciudate, gust îndoielnic şi chiar urâţenie!


 • Granada
  Granada harta1

  Alhambra, Fortăreaţa Roşie , vă aşteaptă trufaşă, ca şi cum s-ar cere cucerită şi astăzi. Decoraţiunile ei te fac să plângi de atâta frumuseţe. A fost ridicată în timpul dinastiei Nasrizilor şi izolarea de imperiul Otoman, precum şi contactele intense cu lumea creştină au dat un monument eclectic şi original. Coloanele-i arcuite şi împodobite precum şoldurile celor 99 de fecioare sfioase din Raiul coranic, îl fac pe orice privitor să cadă în extaz. Şi pentru că locul i-a plăcut şi lui Dumnezeu, El a colonizat zona cu o mulţime de privighetori care fac împrejurimile să pară magice.


 • Hanoi
  Temple-of-Literature-Hanoi hanoi_mic

  Capitala Vietnamului reprezintă un fascinant mix al Estului şi Vestului, având influenţe chinezeşti din timpul dominaţiei dar şi design francez din trecutul său colonial. În mare parte este neperturbată de arhitectura modernă a anilor 1970 şi 1980, în prezent trecând printr-o perioadă de modernizare ce o transformă într-un viitor star al Asiei de Sud-Est.

 • Helsinki
  harta1 Helsinki - ok_1

   


 • Ho Chi Minh
 • Hong Kong
  hong-kongimage HONG KONG - ok

  Cu toate schimbările suferite în ultimii ani, este uşor (chiar şi pentru locuitori) să uite că majoritatea Hong Kong-ului nu are nimic de-a face cu afacerile sau zgârie-norii, trei sferturi din acest oraş fiind de fapt teren rural. Zonele rurale ne transportă în vremea Chinei străvechi, cu temple şi altare, sate de pescari şi mici ferme de legume. Indiferent dacă doreşti să vizitezi un oraş modern şi haotic sau unul tradiţional şi armonios, ambele pot fi găsite în marea metropolă numită Hong Kong.

 • Istanbul
  Istanbul ISTANBUL_mic

  În Istanbul sunt şi câteva palate absolut superbe - iar când intri pe porţile lor parcă ai pătrunde în lumea celor 1001 nopţi ale Seherezadei. Topkapi este de departe cel mai important, reşedinţă pentru multe secole a sultanilor imperiului otoman. Înconjurat de mare, cu o privelişte superbă, cu nişte curţi interioare pline de palmieri şi flori .Tezaurul imperiului otoman e de-a dreptul fabulos: mii de pietre preţioase de dimensiuni de neimaginat, tronuri din aur, arme bătute-n pietre şi metale preţioase, porţelanuri de sute de ani, tablouri, hainele sultanilor şi familiei acestora... Urmează toate sălile de primire, de recepţie, de întâlniri ale Divanului unde se puneau la cale strategiile Imperiului, pavilioanele care sunt fermecătoare, cu fântâni arteziene - pavilionul Bagdad e atât de frumos...


 • Koln
  Koln Koln - ok_1

  O idee foarte bună este să ajungi în Koln în perioada carnavalului, când întregul oraş este prins în sărbătoare . Din Koln puteţi pleca într-o călătorie pe Rin, putând ajunge până în Franţa, şi cea mai frumoasă parte a drumului pe apă este între St Goar şi Rudesheim, cu castele vechi şi dealuri acoperite de podgorii. Mai puteti ajunge la Koln cu trenul, de la Frankfurt, având ocazia să traversaţi Valea Rinului.

 • Kuala Lumpur
  harta1 KUALA LUMPUR - ok

  Kuala Lumpur nu e un oraş tipic asiatic, nu e ca Jakarta, Manila sau Bangkok. Seamănă mai degrabă cu Singapore şi asta îl face accesibil occidentalilor. A devenit un oraş foarte conştient de modernitatea lui, iar oamenii s-au schimbat. Peste tot în oraş găseşti magazine fashionable, inclusiv toate brandurile occidentale; hotelurile sunt excentrice; oamenii conduc maşini scumpe. Trăind într-un oraş ca acesta, ţi se întâmplă tot timpul mici aventuri şi ajungi să crezi că ţi se cuvin.


 • Lausanne
 • Las Palmas
 • Lisabona
  lisabona_pic lisabona_map

  Localizată în partea de nord a râului Tejo, la aproximativ 15km de Atlantic, capitala istorică a Portugaliei este acum un centru sud european încântator şi modern, principalele sale atracţii fiind în Baixa şi Belem. Pe timpul zilei, viaţa înseamnă relaxare în cafenele, iar pe timpul nopţii, oraşul explodează în agitaţia din barurile şi restaurantele aflate în Bairro Alto şi Alfama.

   


 • Londra
  london_pic london_map

  Celebrele Big-Ben, Buckingham Palace sau impresionantele clădiri ale Palatului Parlamentului, superbele parcuri şi locuri de distracţie ori galeriile Harrods, fac din Londra una dintre cele mai vizitate destinaţii turistice ale lumii. Londra este o carte de istorie care se scrie zi de zi sub ochii celor care locuiesc sau doar vin în vizită aici.


 • Madrid
  madrid_pic madrid_map

  Capitala Spaniei se află chiar în inima Peninsulei, la 646 de metri deasupra nivelului mării. Cu o populaţie de peste 3 milioane de locuitori, Madridul este un oraş cosmopolit, un centru cultural şi de afaceri, cartierul general pentru Administraţia Publică, Guvernul şi Parlamentul spaniol, dar şi pentru Familia Regală spaniolă.


 • Malaga
  harta1 MALAGA - ok

  Malaga este un oraş celebru pentru diversitatea religiilor şi a monumentelor asociate acestor religii. La Santuario de la Virgen de la Victoria vei vedea preafrumoase donas, cucernice, înălţând rugi Inimii lui Iisus. La stupa budistă din Benalmadena, vei auzi un număr mare de devoţi buddhişti intonând silabe sacre.


 • Malta
  Malta malta_mic

  Carnavalul maltez are loc în fiecare an, de cinci secole. Baluri mascate, costumaţii aiuritoare, petreceri de noapte până în crucea dimineţii, totul pentru a exprima pulsiunile umane distructive, până în ziua de Miercurea Cenuşii, când începe Postul Mare. Păi cum să nu te mănânce tălpile?

 • Milano
  milano3_pic milano_map

  Milano, giuvaerul Lombardiei, în nordul Italiei, este o metropolă sofisticată, plină de stil, care uneşte noul şi clasicul în cei peste 2500 de ani de istorie. Milano este principalul centru financiar şi de afaceri al Italiei, precum şi un creuzet cultural, ce rivalizează cu Londra prin teatrele sale şi cu Parisul prin spectacolele şi casele de modă, celebre în toată lumea.


 • Moscova
  Moscova moscow_mic

  Oraşul Moscova este centrul economic, politic şi cultural al Rusiei. Este încadrat în categoria beta a oraşelor lumii ( un oraş mare, în care îşi au sediul majoritatea companiilor multinaţionale cu influenţa globală). Rămâne, unul dintre cele mai mari centre economice ale lumii, în el avându-şi reşedinţa mulţi dintre miliardarii globului. În anul 2007, Moscova a fost declarat, al doilea an la rând, cel mai scump oraş al lumii, surclasând metropole ca New York, Londra sau Paris.

 • Munchen
  Munchen Munchen - ok_1

  Un nume care fascinează şi atrage, unul dintre cele mai frumoase oraşe germane, timp de secole un important centru cultural şi economic. Aflat pe malurile Isar şi în apropiere de Alpi, Munchen este de câteva secole şi una dintre destinaţiile preferate ale şefilor de state, personalităţilor şi vedetelor din lumea filmului şi a muzicii. Această uluitoare capitală a Bavariei, veche de mai bine de opt secole, este şi gazda celebrului Oktoberfest, festival în timpul căruia turiştii din întreaga lume vin să se distreze pe cinste, să se bucure de specialităţile culinare din Muchen şi mai ales de faimoasa bere germană, dar şi de muzică şi dansuri.

 • Muscat
  Muscat Muscat - ok_1

  Deşi în Muscat sunt malluri moderne şi marile nume internationale sunt prezente cu produse moderne şi de lux, o mare atracţie sunt pietele tradiţionale. În Oman se gasesc şi subiecte de fotografie inedite: plaje virgine, munţi spectaculoşi cu aspect selenar, oaze vezi, zone sălbatice, deşert pustiu, viaţă rustică interesantă, subiecte subacvatice. În jurul capitalei, din luna decembrie pâna în februarie, delfini au drum de trecere pe lângă coasta omaneză. Visul de a fi lângă delfini este foarte real.

 • Napoli
  napoli_pic napoli_map

  Un oraş cu pasta incredibilă, femei splendide numai bune de admirat de la o caffe latte, de pe terase intime şi elegante, la malul mării.

  Este ceva vreme de când Celentano nu mai strigă în difuzoare “Naaaapoli!” încântat de propria performaţă de a suprinde aerul boem al oraşului… Azi napoletanii îi cântă (în fiecare septembrie) lui san Gennaro, un tip cu barbă, aparent sfânt, protector al oraşului. Sângele său se lichefiază pare-se la anumite date… Impresionant, nu? Acest eveniment atestă că San Gennaro încă mai veghează asupra oraşului.

 • Nisa
  harta1 nisa - ok

  La Nisa, nu ştim ce să îţi recomandăm prima dată; ne oprim la felurile de mâncare, cu denumiri precum cele de bijuterii sau de puncte de broderie: Beignets de fleurs de courgettes, Ratatouille, Soupe au pistiou, Tourte de blettes, Bouillabaisse…

 • Nurenberg
  nurembergimage harta1

  Nürnberg este un oraş din landul Bavaria, Germania, cu peste 500.000 de locuitori, al doilea oraş ca mărime din Bavaria. Împreună cu oraşele Fürth, Erlangen şi Schwabach formează centru economic şi cultural al Franconiei.

  Istoria oraşului este strîns legată de istoria Imperiului Roman. Conducătorii Imperiului Roman, au ales construcţia unei cetăţi lângă rîul Pegnitz, care prima dată a fost documentat în anul 1050 cu denumirea NOURENBERG (deal stâncos) în documentul-Sigena, de Împăratul Heinrich al III-lea. Asigurând teritoriul graniţelori între Saxonia, Bavaria, Franconia de est şi Boemia, s-a dezvoltat curând într-un târg liber.

 • Oslo
  Oslo OSLO - ok

  Conform cronicii Snorres kongesaga, Oslo a fost fondat în jurul anului 1048 d. Hr. de către regele Harald Hardråde. Etimologia numelui Oslo este disputată. În evul mediu numele a fost scris şi Anslo, Ásló og Ósló, os însemnând pajişte. Anii 1880 au fost o perioadă de puternică dezvoltare, multe clădiri importante fiind din această perioadă: Palatul regal, clădirea Universităţii, clădirea Parlamentului (Storting), clădirea Teatrului Naţional etc.


 • Padova
  Padova padova_mic

  Padova este, capitala provinciei cu acelaşi nume, fiind un important centru economic şi cultural al Italiei. Cea mai vestită atracţie turistică a oraşului este Bazilica Sf.Anton. Padova se poate mândri şi cu cea mai veche grădina botanică din Europa, înfiinţată în anul 1545. Acest obiectiv a fost inclus de UNESCO în anul 1997 pe lista patrimoniului cultural mondial.

 • Paris
  paris_pic paris_map

  Indiferent că eşti pentru prima dată în Paris sau locurile îţi sunt deja cunoscute “Oraşul Luminilor” oferă oricui îl vizitează o paletă impresionantă de atracţii. Oraşul este cu adevărat fascinant, maiestuos şi încărcat de istorie şi cultură. Îndrăgostiţi de toate vârstele vor retrăi fiorul primei iubiri plimbându-se pe Champs Elysees ori savurând o cina romantică într-unul din restaurantele de lux ale oraşului. • Porto
  Porto Porto - ok_1

  Porto este cunoscut în toată lumea ca una din cele mai bune mărci de vinuri. Prosperitatea oraşului a început în epoca de aur cu expediţiile de descoperiri initiate de prinţul Henry.Valea Douro este ţara vinului, valea binecuvântată a podgoriilor din care se face “comoara” de Porto.

 • Praga
  praga_pic praga_map

  Oraşul de aur al celor 100 de turnuri”, construit pe 7 coline ce coboară spre râul Vltava, Praga-Capitala Republicii Cehe este una dintre cele mai valoaroase arii urbane istorice, perfect conservate din Europa. În 1992, centrul istoric, ce acoperă 866 hectare, a fost inclus în lista UNESCO a Patrimoniului Mondial Cultural şi Natural.


 • Provence
  Carcassonne Coasta-de-azur-harta-mic

 • Ravenna
  harta1 ravena_mic

  Ravenna este un oraş cu 140.000 locuitori, capitală a provinciei cu acelaşi nume în regiunea Emilia-Romagna din Italia. Oraşul a fost capitala unui exarhat bizantin. Monumentele paleocreştine din Ravenna au fost înscrise în anul 1996 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.


 • Roma
  roma_pic2 roma_map

  Una dintre comorile Europei, Roma este o capitală care te cucereşte prin atmosfera sa unică. Un oraş haotic, zgomotos şi plin de pisici vagaboande şi motociclişti care sperie pietonii, dar care totodată impresionează prin eleganţă şi măreţie. Alte motive care fac această destinaţie una din cele mai căutate din lume, sunt preparatele culinare, vinurile şi muzica.


 • Sevilia
  Sevilla harta1

  Conform legendelor, Sevilia a fost înfiinţată de Hercule. În perioada de aur a Spaniei se spunea despre comorile Lumii Noi că au fost cărate pe râul Guadalquivir. Madridul poate fi capitala Spaniei, dar Sevilla este capitala lumii. Oraşul te vrăjeşte cu şarmul său, mai ales atunci când sutele de portocali sunt în floare, iar nopţile pline de magie.


 • Shanghai
  harta1 SHANGHAI - ok

  Shanghai-ul este cel mai mare port al lumii, dar şi cel mai important centru comercial, cultural, financiar, industrial din China. Are un farmec deosebit, datorat în mare parte, exotismului local, dar şi influenţei străine din anii '20-'30. Un turist ce vizitează pentru prima dată Shanghai-ul, supranumit "Parisul Estului" sau "Regina Orientului", în mod cert, are parte de o altfel de experienţă. Printre atracţiile oferite de cel mai mare şi cel mai dezvoltat oraş chinezesc se numără Grădinile Mandarine (Yuyuan), oraşul vechi - situat pe malul stâng al Fluviului Galben, străzile comerciale Nanjing Lu şi Huaihai Lu, Templul Buddha din Jad şi, bineînţeles, Pudong, partea modernă a Shanghai-ului, unde se află al treilea cel mai înalt turn de televiziune din lume, Oriental Pearl.


 • Sicilia
  sicilia_pic sicilia_map

  Cosa Nostra… bani şi mistere. Vulcani şi Catacombele Capucinilor.

  Sicilia este o destinaţie pentru amatorii de senzaţii tari. Dacă ideea ta despre concediu e o terasă, o Caipirinha şi un somn de după amiază, stai acasă. Sicilia e o provocare, nu un divertisment. Stromboli e la fel de captivant ca pe vremea lui Ingrid Bergman şi al său iubit, Roberto Rossellini, în 1949.

 • Singapore
  harta1 singapore_mic

  Pe străzile aglomerate din Chinatown, printre prezicători, caligraficieni şi credincioşi, puteţi descoperi farmecul a ceea ce mulţi numesc "Centrul Comercial Dinamic" şi sud-estul Asiei, adică Singapore. Un lăcaş al culturii hinduse şi al moscheelor impunătoare contrastând izbitor cu magazinele aglomerate de mătăsuri fine şi bijuterii lucrate manual cu multă răbdare.

 • St Petersburg
 • Stockholm
  Stockholm Stockholm - ok_1

  Stockholm, capitala Suediei este unul dintre cele mai frumoase oraşe din Europa de Nord. Oraşul are un aer mult mai continental şi cosmopolit decât alte oraşe nordice (de exemplu, Helsinki sau Oslo), şi sunt şi foarte multe frumuseţi istorice de văzut. În plus, vă va plăcea curăţenia, ordinea şi civilizaţia generală a oraşului.


 • Stuttgart
  Stuttgart stuttgart_mic

  Se află în centrul regiunii sud-vestice Stuttgart, în apropierea munţilor Pădurea Neagră, din care izvorăşte, pe lângă Dunăre, şi râul Neckar, care străbate acest oraş. Stuttgart şi regiunea sa metropolitană (entitatea numită Regiunea Stuttgart, formată din oraşele Tübingen, Reutlingen, Heilbronn şi împrejurimile lor) este unul din cele mai renumite oraşe din Germania, în mod special datorită importanţei sale economice, culturale şi administrative.

 • Ţările Baltice
  Vilnius tarile-baltice-mic

 • Toscana
  harta1 Toscana-harta-regiune-mic

 • Umbria
  harta1 urbino-perrugia-mic

 • Venetia
  Venetia venetia-mic

  Veneţia e anticamera eternităţii. Dogii ei se plimbă şi azi în palate obositoare, ridicate pe piloni de zadă adusă din friguroasa Europă Centrală a Evului Mediu. Lemnul a fost îmbălsămat cu mineralele Lagunei timp de sute de ani. Azi are consistenţa pietrei.

 • Verona
  Verona Verona - ok_1
  ‘It is the East, and Juliet is the sun!…’ spuse Romeo lângă balconul din Verona. Astăzi locul este o atracţie turistică majoră. O Julietă de bronz are sânuldegradat de mâinile celor care îl ating pentru a avea noroc…

 • Viena
  viena_pic viena_map

  Centrul Imperiului Habsburgic de-a lungul a şase lungi şi turbulente secole, Viena şi-a păstrat moştenirea culturală unică şi a împlinit profeţia antică “ Soarele nu va apune niciodata peste Republica Alpină”. Porţi şi faţade bogat ornate, fascinante turnuri şi coloane ale catedralei St. Stephan, împreună cu magnificele Palate Imperiale Hofburg şi Schonbrunn, sunt mărturia epocii de aur a Vienei.


 • Zurich
  zurich_pic zurich_map

  Istoria celui mai mare oraş al Elveţiei a început în sec. al XV-lea, Zurich-ul fiind considerat la vremea respectivă un punct de vamă roman, pe Lindenhof, dominând râul Limmat. Astăzi, este sinonim cu dezvoltarea finaciar-bancară, din moment ce bursa de aici este cotată ca fiind a patra din lume.


Acest site foloseste cookie-uri functionale și cookie-uri ale unor terțe părți pentru a îmbunătăți experiența ta pe acest site și a înțelege modul în care utilizatorii interacționează cu conținutul nostru. Continuând să navighezi pe acest site îți oferi acordul pentru utilizarea acestor cookies. To find out more about the cookies we use and how to delete them, see our privacy policy.

I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk